Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateSucces Românesc la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori

Succes Românesc la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori

Succes Românesc la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori

Robert-Andrei Badea, un talentat sportiv român, a reușit să obțină medalia de aur în proba de 200 m mixt la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori desfășurate la Vilnius, Lituania. Performanța sa remarcabilă a fost marcată de un timp impresionant de 2 minute 00 secunde 05 sutimi, stabilind astfel un nou record național pentru categoriile de vârstă de 17, 18 și +19 ani. În aceeași probă, Darius-Ștefan Coman s-a clasat pe poziția a cincea cu timpul de 2 minute 02 secunde 16 sutimi.

Theodor Proca a reprezentat cu succes România în proba de 1.500 m liber masculin, ocupând onorabil locul al patrulea cu un timp de 15 minute 23 secunde 25 sutimi.

Echipa feminină a României, formată din Ana Maria Sibișeanu, Ioana Știrbu, Diana Stiger și Rebecca Diaconescu, s-a situat pe locul cinci în finala probei de ștafetă 4×200 m liber, cu un timp de 8 minute 08 secunde 78 sutimi.

Denisa Bacalu a concurat în proba de 100 m fluture, ocupând ultima poziție, locul opt, cu timpul de 1 minut 00 secunde 20 sutimi.

Aissia Prisecariu a impresionat în proba feminină de 200 m spate, reușind să se califice în finală cu cel mai bun timp din semifinale, de 2 minute 11 secunde 45 sutimi.

Vlad Mihalache a obținut calificarea în finala de la 100 m fluture, clasându-se pe locul opt în semifinale cu timpul de 53 secunde 42 sutimi. În schimb, Mihnea-Andrei Pop nu a reușit să treacă de serii, realizând un timp de 55 secunde 7 sutimi.

Până în acest moment, România a adunat trei medalii, două de aur, câștigate de Vlad-Ștefan Mihalache la 200 m fluture și Robert-Andrei Badea la 200 m mixt, și una de argint, prin Rebecca-Aimee Diaconescu la 200 m liber.

Alexandru Constantinescu a făcut o figură frumoasă în proba de 200 m spate masculin, obținând al treilea timp din semifinale, de 2 minute 00 secunde 07 sutimi, și va evolua în finala de vineri. Tudor-Andrei Iordache s-a oprit în serii, realizând un timp de 2 minute 08 secunde 87 sutimi.

Brigitta Vass a reușit să se califice în finala probei de 200 m bras cu al șaselea timp din semifinale, de 2 minute 30 secunde 18 sutimi, în timp ce Alecsia-Maria Tenciu a ocupat locul zece, fiind rezervă pentru finala de vineri cu timpul de 2 minute 31 secunde 34 sutimi.

Citește și: Ionela şi Marius Cozmiuc vor ţine steagul tricolor la ceremonia de deschidere a JO

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General