Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateStudiul Universității din Washington arată că Supa de Usturoi este o Alternativă...

Studiul Universității din Washington arată că Supa de Usturoi este o Alternativă Eficientă la Antibiotice

Studiul Universității din Washington arată că Supa de Usturoi este o Alternativă Eficientă la Antibiotice

După cum arată un studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea din Washington, Supa de Usturoi ar putea fi o alternativă potrivită pentru cei care doresc să evite antibioticele. Conform acestui studiu, Supa de Usturoi poate fi de până la 100 de ori mai eficientă în anumite situații decât tratamentele antibiotice.

Usturoiul a fost folosit de-a lungul timpului pentru a trata răcelile, gripele și alte infecții, demonstrând în multe cazuri o eficacitate mai mare decât cea a antibioticelor. Aceasta se datorează creșterii rezistenței la antibiotice în ultimii ani, fapt care a dus la pierderea eficacității acestor tratamente în multe cazuri. Din această cauză, Universitatea din Washington a investigat posibile alternative naturale la antibiotice, iar usturoiul s-a dovedit a fi una dintre cele mai promițătoare opțiuni. Proprietățile antibacteriene și antivirale puternice ale usturoiului îl fac ideal pentru combaterea agenților patogeni.

Usturoiul este recunoscut de secole în numeroase culturi pentru însușirile sale antibacteriene, antivirale și antiinflamatorii. Supa de usturoi este un remediu popular recunoscut pentru eficacitatea sa în combaterea răcelilor, gripei și infecțiilor. Compoziția bogată în alicină a usturoiului contribuie la efectele sale antibacteriene și antivirale puternice, care susțin sistemul imunitar și ajută la eliminarea agenților patogeni. De asemenea, usturoiul are proprietăți antiinflamatorii care pot reduce inflamațiile din corp, iar conținutul său de antioxidanți poate spori capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor și infecțiilor.

Rețeta clasică de supă de usturoi implică fierberea cățeilor de usturoi alături de legume precum ceapă, morcov sau cartofi în supă de legume sau apă, iar condimentele precum cimbru și pătrunjel completează savoarea acestei supe reconfortante și hrănitoare. Supa de usturoi este nu doar gustată, dar și apreciată pentru beneficiile pe care le aduce sănătății.

Pentru a pregăti o supă de usturoi în stil clasic, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 6 capete de usturoi
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină
  • 6 cartofi potriviți
  • 6 ramuri de cimbru proaspăt
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper

Pentru preparare, urmați aceste instrucțiuni simple:

Curățați și tăiați mărunt legumele, apoi puneți jumătate din usturoi la fiert împreună cu legumele în apă cu puțină sare. Fierbeți compoziția pe foc mediu timp de 20 de minute. Adăugați restul de usturoi și câteva ramuri de cimbru, lăsând amestecul să fiarbă încă 5 minute.

Pasăm ingredientele, adăugăm 1 lingură de ulei, sare și piper după gust, apoi mixăm totul în blender timp de 1 minut. Supa de usturoi se servește cu crutoane delicioase, făcute astfel: ungem feliile de pâine cu ulei de măsline, usturoi pisat și cimbru, apoi le introducem la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 5 minute.

TAGS:

Usturoi, Supa, Antibiotice, Sanatate

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments