Monday, July 22, 2024
HomeActualitateStudiul Impactului Programului "Să Fim Prieteni - Fără Bullying” Asupra Copiilor Preșcolari...

Studiul Impactului Programului “Să Fim Prieteni – Fără Bullying” Asupra Copiilor Preșcolari din România

Studiul Impactului Programului “Să Fim Prieteni – Fără Bullying” Asupra Copiilor Preșcolari din România

Un recent comunicat al organizației Salvați Copiii, transmis către Agerpres, aduce în atenție rezultatele unui studiu ce evidențiază că 35% dintre copiii preșcolari se confruntau cu lipsa unui partener de joacă în grup.

Programul implementat s-a dovedit a fi un succes, impactând pozitiv 8.821 de copii cu vârste cuprinse între trei și șase ani, provenind din 60 de grădinițe din București și opt județe din țară. Acesta a fost dezvoltat pe baza unei metodologii elaborate de Mary Foundation și Salvați Copiii Danemarca. Peste 600 de educatori au fost instruiți pentru a aplica metodologia anti-bullying în clasă, iar peste 8.800 de părinți au fost implicați în procesul de informare cu privire la modalitățile educaționale.

Evaluarea programului s-a desfășurat pe tot parcursul implementării, colectându-se opiniile cadrelor didactice și ale părinților cu privire la comportamentul și integrarea socială a copiilor. Un procent de 70% dintre copiii participanți au reușit să-și exprime emoțiile și să le gestioneze într-un mod pozitiv, înregistrându-se o creștere de 12% față de evaluarea anterioară. De asemenea, 83% dintre aceștia au manifestat tendința de a-și oferi ajutorul, în timp ce 88% au evidențiat o atitudine deschisă și pozitivă față de cei diferiți de ei, cu o creștere de 9% pentru ambele categorii.

Raportându-ne la schimbările de comportament observate, 50% dintre specialiști au remarcat o scădere a manifestărilor agresive între copii. În cadrul evaluării, 98% dintre aceștia au considerat că au dobândit instrumentele necesare pentru prevenirea bullying-ului, datorită formării și mentoratului oferite de program. De asemenea, 65% dintre cadrele implicate au afirmat că relația lor cu părinții s-a îmbunătățit semnificativ. Mai mult, 36% dintre părinți au declarat că gestionarea conflictelor dintre copii a devenit mai eficientă datorită participării la program.

TAGS: bullying, copii, studiul, dezvoltare-copii, Salvați-Copiii
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General