Monday, July 22, 2024
HomeActualitateStudiu InfoCons: Ce Conțin cu Adevărat Produsele Tip Gem, Dulceață și Produse...

Studiu InfoCons: Ce Conțin cu Adevărat Produsele Tip Gem, Dulceață și Produse Tartinabile din România?

Studiu InfoCons: Ce Conțin cu Adevărat Produsele Tip Gem, Dulceață și Produse Tartinabile din România?

Recent, organizația InfoCons a efectuat un studiu detaliat asupra produselor tip gem, dulceață, magiun și marmeladă disponibile pe piața din România. Eșantionul analizat a inclus 55 de produse, iar rezultatele obținute au fost surprinzătoare și relevante pentru consumatori.

Ce Arată Datele Studiului?

Printre constatările importante se numără faptul că peste 89% dintre produse au fructul ca ingredient principal, în timp ce aproximativ 9% au zahărul în această poziție. Mai mult, procentajul de fructe în produse variază între 35% și 75%, cu mențiuni specifice pe etichete.

  • În ceea ce privește tipurile de produse, dulceața domină, cu aproximativ 88% dintre produse menționând cantitatea de fructe, urmată de gem și produsele tartinabile.
  • Pentru prepararea a 100 de grame de produs, cantitatea de fructe utilizată variază în funcție de tipul produsului, cu gemul evidențiindu-se ca având cea mai mare proporție.
  • De asemenea, conținutul de zaharuri la 100 de grame de produs finit diferă semnificativ între produse, cu mențiuni specifice pe etichete.

De Ce Ar Trebui Consumatorii să Țină Cont?

Un alt aspect investigat în studiu a fost legat de aditivii alimentari (E-uri). Aproximativ 89% dintre produsele analizate conțineau cel puțin un aditiv alimentar, cu o varietate de numeric de E-uri între 0 și 3.

Raportat la originea fructelor, studiul a arătat că majoritatea produselor menționează țara de proveniență a fructului, cu o pondere semnificativă pentru fructele din România și din alte țări europene.

Informații Nutriționale Esențiale

Toate produsele studiate au indicat pe etichetă valori nutriționale esențiale raportate la 100 de grame de produs, inclusiv valoarea energetică, conținutul de macronutrienți și alte elemente nutriționale importante. Cantitățile produselor variază în funcție de tip și de producător.

Consumatorii pot folosi aplicația InfoCons pentru a scana rapid etichetele produselor și a obține informații detaliate referitoare la ingredientele utilizate, valorile nutriționale, conținutul de aditivi alimentari și nivelul de zahăr, printre altele.

Concluzii

Studiul efectuat de InfoCons a adus în prim-plan aspecte relevante legate de compoziția și informațiile nutriționale ale produselor tip gem, dulceață și produse tartinabile din România, oferind consumatorilor posibilitatea de a lua decizii informate în materie de alimentație.

Consumatorii sunt încurajați să verifice atent etichetele produselor pe care le achiziționează pentru a identifica compoziția exactă și a alege produsele care se potrivesc cel mai bine preferințelor și nevoilor lor nutriționale.

Tags:

InfoCons, studiu alimentar, alimentație sănătoasă, valori nutriționale

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General