Monday, July 22, 2024
HomeActualitateStudentă la Arte din București Acoperă un Perete cu o Poveste Despre...

Studentă la Arte din București Acoperă un Perete cu o Poveste Despre Speranță și Rezistență

Studentă la Arte din București Acoperă un Perete cu o Poveste Despre Speranță și Rezistență

La Institutul Național de Pneumologie “Marius Nasta” din București, Theia Catrina Mirodot, studentă la arte în anul I, își pune amprenta artistică prin acoperirea unui perete cu o pânză ce spune o poveste puternică despre rezistență și speranță, conform informațiilor oferite de Organizația Mondială a Sănătății printr-un comunicat de presă.

Pictura murală, intitulată “Tuberculoză și Poluare”, devine un simbol al conștientizării continue cu privire la impactul alarmant al tuberculozei asupra sănătății publice, având peste 20% din cazurile Regiunii Europene a OMS în România. Boala rămâne o amenințare semnificativă, cu precădere în comunitățile vulnerabile și în rândul celor cu situații socio-economice precare.

  • Pictura Theiei reprezintă nu doar o constatare a problemelor existente, ci și un manifest al luptei împotriva tuberculozei și a poluării, transmițând un mesaj puternic despre speranță și vindecare.

Jurnalista Ileana Sandu relatează că această imensă lucrare artistică a luat naștere în cadrul unui concurs desfășurat pe 24 martie 2024, Ziua Mondială a TBC, organizat de Institutul Național de Pneumologie în colaborare cu Biroul OMS din România și Universitatea Națională de Arte. Scopul acestui concurs a fost acela de a sensibiliza oamenii în legătură cu legătura dintre tuberculoză și poluare, evidențiind importanța prevenirii și tratării acestei boli.

Lucrarea de artă câștigătoare, realizată de Theia împreună cu alți cinci studenți la arte, a utilizat vopsea specială ce purifică aerul, o tehnologie inovatoare ce transformă substanțele nocive din aer în compuși inofensivi. Acest aspect contribuie la crearea unui mediu mai curat și sănătos, făcând din pictura murală nu doar o simplă expresie artistică, ci și un pas concret către un viitor mai bun.

  1. Această capodoperă va deveni vizibilă atât la Institutul Național din București, cât și în alte zone ale orașului, precum Iași și Craiova. O amplă campanie de promovare pe autobuze și panouri publicitare va amplifica gradul de conștientizare asupra impactului poluării asupra calității aerului din orașele cele mai afectate de această problemă, locuri ce se confruntă și cu o incidență ridicată de tuberculoză.

Prin intermediul acestui proiect și ca urmare a unei recente donații care acoperă necesarul de echipamente de diagnosticare a tuberculozei în România pe o perioadă de un an, Biroul OMS din România își reafirmă angajamentul de a sprijini demersurile naționale de reducere a impactului bolii în țară.

Tags:

Studentă la Arte, București, Tuberculoză, Poluare, Speranță, OMS

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General