Tuesday, February 27, 2024
Google search engine
HomeActualitateStroe, Purtătorul de Cuvânt al PNL, despre suspendarea membrilor în cazul urmăririi...

Stroe, Purtătorul de Cuvânt al PNL, despre suspendarea membrilor în cazul urmăririi penale

Stroe, Purtătorul de Cuvânt al PNL, despre suspendarea membrilor în cazul urmăririi penale

Într-o declarație recentă, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL), a subliniat importanța respectării prevederilor statutare și a Codului etic în situațiile în care membrii partidului sunt implicați în proceduri judiciare. Stroe a menționat că este necesar să se evalueze situația în funcție de evoluțiile din zona Justiției și din zona Parchetului și că partidul susține și are încredere în justiția din România.

Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că partidul nu interferează în actul de Justiție și că se va acționa în conformitate cu transmisiunile oficiale de la Parchet. În ceea ce privește membrii care ocupă funcții de conducere în interiorul partidului, Stroe a subliniat că există situații în care suspendarea lor din funcție se aplică de drept, dar este nevoie de o comunicare oficială din partea Justiției pentru a putea face precizări clare.

Acesta a adăugat că PNL nu a comentat niciodată deciziile Justiției și nu a organizat proteste la sediile DNA, spre deosebire de alte partide politice. PNL dorește să aibă un comportament respectuos și constructiv față de instituțiile statului, iar atitudinea partidului va fi determinată în funcție de deciziile oficiale și de lămuririle aduse de Justiție în cazul membrilor implicați în proceduri judiciare.

Întrebat despre posibilitatea suspendării lui Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, din funcțiile din partid în cazul începerii urmăririi penale împotriva sa, Stroe a menționat că există mai multe variante de răspuns în astfel de situații. Ca andom_placemarkregulă, membrul în cauză poate lua o poziție personală și poate renunța temporar la calitatea de membru până la lămurirea situației.

Ionuț Stroe a subliniat că în trecut au existat situații similare în care candidați la Primărie sau membri ai partidului au renunțat pur și simplu la calitatea de membru până la finalizarea investigațiilor. Totuși, el a adăugat că este necesar să se aștepte reacțiile oficiale și să se trage concluzii după ce Justiția clarifică situația.

Citeste si:

În concluzie, PNL avertizează că respectarea prevederilor statutare și a Codului etic este esențială în situațiile în care membrii partidului se confruntă cu proceduri judiciare. Partidul susține justiția română și nu interferează în actul de justiție. În ceea ce privește suspenderile din funcții, PNL se va baza pe comunicările oficiale și pe clarificările aduse de Justiție pentru a lua decizii în privința membrilor implicați în proceduri judiciare.

TAGS: PNL, Ionuț Stroe, Justiție, suspendare, Cod etic, Președinte CJ Prahova, Iulian Dumitrescu

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments