Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateȘtrandul Municipal Redeschis cu Trei Bazine Pentru Public

Ștrandul Municipal Redeschis cu Trei Bazine Pentru Public

Ștrandul Municipal Redeschis cu Trei Bazine Pentru Public

Ștrandul Municipal din Piatra Neamț a reluat activitatea la trei dintre cele patru bazine, începând de astăzi, vineri, 5 iulie. Au fost redeschise bazinul mare destinat adulților și cele două bazine VIP. Decizia vine în urma rezultatelor favorabile ale analizelor apei efectuate de către specialiștii DSP Neamț, Serviciul Control în Sănătate Publică.

Potrivit informațiilor furnizate de DSP Neamț, calitatea apei din cele trei bazine se încadrează în limitele normale pentru îmbăiere. Cu toate acestea, bazinul mic dedicat copiilor va rămâne închis și în acest weekend din cauza unor niveluri necorespunzătoare ale apei. Se vor efectua noi analize la începutul săptămânii viitoare pentru a decide redeschiderea acestui bazin, doar dacă toate valorile vor fi conforme din punct de vedere fizico-chimic.

Decizia de redeschidere a bazinelor publice survine după ce accesul a fost temporar restricționat pe 21 iunie din cauza rezultatelor nefavorabile ale calității apei, mai ales la nivel bacteriologic. Pe durata suspendării activității, s-au efectuat operațiuni de tratament și schimbare a apei din bazine.

Apa din Ștrandul Municipal este supusă unui proces constant de tratare, dezinfectare și testare chimică zilnică. De asemenea, calitatea apei este monitorizată în mod regulat printr-un program de supraveghere desfășurat împreună cu specialiștii din cadrul DSP Neamț.

Pentru mai multe informații, contactați Serviciul Comunicare al Primăriei Piatra Neamț.

TAGS: Ștrandul Municipal, redeschidere bazine, calitate apa

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General