Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateStartul Campionatului Superligii: UTA, Planuri și Schimbări

Startul Campionatului Superligii: UTA, Planuri și Schimbări

Startul Campionatului Superligii: UTA, Planuri și Schimbări

Gata, începe campionatul. Superliga, cum se numește de doi ani. Pauza a trecut repede pentru noi microbiștii, că am fost ocupați cu europeanul din Germania. Și pentru că a fost și România acolo, suporterii au avut „de lucru”, nesimțind lipsa echipei lor favorite de club.

Noul sezon aduce cu sine o așteptare febrilă în rândul microbiștilor. Este momentul în care toate echipele se pregătesc să își demonstreze valoarea pe terenul de joc. UTA, una dintre echipele cu tradiție și pasiune din fotbalul românesc, se pregătește intens pentru noul început. Suporterii așteaptă cu nerăbdare să vadă evoluția echipei lor și să trăiască din nou emoțiile specifice competițiilor de top.

Vorbind de ai noștri, de UTA, liniștea a prins bine. Șefii au avut timp să-și numere „cașul” din portmoneu, să-și studieze încă o dată portvizitul, că poate răspunde careva din numere și vine un ban în plus, că ce bine ar prinde. E uzual, ca la oricare societate comercială să fie și datorii. Bașca în noul campionat, toată lumea vrea mai sus de „7”. Apropos, „7” e cică și prima cifră din  numărul ce compune suma totală a datoriilor – în milioane de euro – a „Bătrânei Doamne”. Dacă-i așa, e mult deja. Și trebuie luate măsuri. Trebuie sponsori, că tot prin târg se vorbește că ăla, principalu’ de pe piept, s-ar fi retras. Vedem, sau aflăm noi și asta.

Mircea Rednic, antrenorul care a adus un suflu nou echipei UTA, pregătește formația pentru provocările care urmează. Într-un sezon plin de schimbări și emoții, Rednic are misiunea de a transforma visurile echipei în realitate pe gazon. Cu o strategie bine pusă la punct și cu o echipă unită, el își propune să ducă UTA spre performanțe remarcabile. Fiecare meci va fi o nouă oportunitate de a demonstra calitatea și determinarea jucătorilor săi.

Anul trecut a adus momente de cotitură pentru UTA, iar acum toate privirile sunt îndreptate către viitor. Rednic a reușit să gestioneze situațiile dificile din sezonul precedent și acum se pregătește cu entuziasm pentru noile provocări. Cu schimbările din lot și cu jucătorii motivați, echipei i se deschid noi perspective și posibilități de a cuceri trofee în acest sezon Superligă.

Clasa „dirigului” Rednic a fost însă premiantă, așa, la grupa de out, dar foarte bine a fost și acolo. Că a fost un loc (neoficial) șapte, nesperat la un moment dat. Dar ce a avut de pregătit coach pentru noul „an școlar”? Ați ghicit, lotul! Altu’, că se impuneau – pe bune – înlocuiri. Și de voie – că nu toți au arătat că pot trece clasa la toate materiile – și de nevoie – că nu are UTA atâta „caș” cât au cerut ăi de au dat mai mult de o centrare bună. Adică două, sau hai, trei…
Răutăcisme, nu? 

Echipa și suporterii așteaptă cu nerăbdare debutul în noul sezon. Cu determinare și pasiune, toți cei implicați în acest proiect sunt hotărâți să depășească toate obstacolele și să aducă bucurie în rândul fanilor. Fiecare jucător este conștient de responsabilitatea pe care o are și de rolul său în succesul echipei. Antrenorul Rednic pregătește fiecare detaliu cu atenție și se asigură că echipa este pregătită pentru orice provocare ar putea apărea pe parcursul sezonului.

Ioai, ce bine ar fi să rămână punctele la Arad, că după aia roș-albii merg la Craiova! Fain început, joci cu ăi bogați, nu cu Slobozia și Buzău. Dar le vine și lor rândul… În fine, UTA  nu si-a prezentat lotul sâmbătă. Nici nu era cazul. Că încă nu sunt toți pe locul lor. Și mai sunt și locuri libere în vestiar. Mai ales acolo, la fundașii centrali. La UTA prezentarea lotului poate începe prin etapa 21, când scade ritmul schimbărilor. Glumesc, dar nu știu cât de elocvent era un meci amical cu o „sărakă” din zonă.

Și eu, care mă pretind connaisseur în materie, îl înțeleg pe coach. C-au ieșit iar multe manevre, asta e! Am vrut să umblu iar la lista cu ăia 33 veniți în ultimul an, cu cei treisferturi din ei care au predat de mult, sau mai e curând, echipamentul, dar n-are rost. Știți și voi, nu? Ce-i nou e că Mircea Rednic a avut timp de un cantonament înainte de a începe balul din Superliga. Cred că i-a folosit, măcar prin prisma că cei vechi au învățat numele celor noi, poreclele lor, care ce metehne are pe teren, un team-building în toată regula. Că din amicale, nu prea am înțeles nimic. S-a dat însă în minge, că ăsta e materialul didactic preferat de parcticanții acestui sport. Că băieții știu că-i așteaptă un  „Neuman” plin și că-n prima etapă vor auzi hitul „Lui Rapid și Timișoara, cât trăim le dăm”… orice.

Rednic își va prezenta lotul sâmbătă, în meciul cu Rapid! Pe puncte, cu atmosferă, cu adrenalină, cu admirabilii suporteri alături, de care mie chiar mi-a fost dor. Așa că doamnelor și domnilor, nu beți rece, faceți vocalize, că acuș începem cu „De la Dunăre la Tisa…” 
Baftă UTA în noul campionat!  

Am și un P.S., că mereu îmi aduc aminte că n-am spus tot. Vouă, nu ălora ce ascultă „pe alte frecvențe”. Pun cam ce avem la echipă, așa cum o văd eu, la data de astăzi: Iliev (Popa) – Rîpă (Diogo), Benga, Conte, Mabea (Trif) – Mihai David), Van Durmen (Pedro) – Cîmpanu (Imoh), Fabry (Halaf), Omondi (Costache) – Dumiter (Kadiri). Plus copiii din Academie ce fac parte din lot. A făcut „Puriul” echipă? Cred că da. Hai, pe sâmbătă!

TAGS:

UTA, fotbal, Superliga, România, campionat

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General