Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateStart pentru depunerea cererilor de acordare a grantului direct pentru agricultorii din...

Start pentru depunerea cererilor de acordare a grantului direct pentru agricultorii din sectorul vegetal

Start pentru depunerea cererilor de acordare a grantului direct pentru agricultorii din sectorul vegetal

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că a fost lansată campania de depunere a cererilor pentru acordarea grantului direct destinat producătorilor agricoli din sectorul vegetal. Această oportunitate financiară este disponibilă între 29 ianuarie și 8 martie 2024.

Distribuția cererilor se va realiza prin intermediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Solicitanții trebuie să depună documentele la Centrele locale/județene ale APIA, inclusiv la cel din Municipiul București, în funcție de locația geografică a cererii de plată aferentă anului 2023.

Condițiile de eligibilitate și procesul de selecție vor fi analizate de către specialiștii din cadrul APIA, care vor evalua cu atenție cererile primite în timpul campaniei. Grantul direct reprezintă o plată compensatorie pe suprafață, fiind echivalentul în lei a 100 euro/hectar.

Valoarea maximă a grantului direct ce poate fi acordat unei întreprinderi beneficiare nu poate depăși echivalentul în lei a 280.000 euro, conform reglementărilor existente. Astfel, producătorii agricoli din sectorul vegetal pot obține sprijin financiar semnificativ pentru dezvoltarea și desfășurarea activităților agricole.

Resursele financiare totale disponibile pentru acest program sunt în valoare de 1.200.000.000 lei, ceea ce reprezintă echivalentul a 243.239.956 euro. Aceste fonduri vor fi obținute de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cursul anului 2024.

Procesul de acordare a sprijinului financiar va fi finalizat până la data de 30 iunie 2024, moment în care autoritățile competente vor derula plățile către beneficiari. Această inițiativă urmărește stimularea și susținerea producătorilor agricoli, contribuind la dezvoltarea sectorului vegetal în România.

Reprezentanții APIA și MADR încurajează toți agricultorii eligibili să se informeze cu privire la condițiile și cerințele de participare, iar în cazul îndeplinirii acestora, să nu ezite în a depune cereri de acordare a grantului direct. Datorită fondurilor substantiale disponibile în cadrul acestui program, această oportunitate poate aduce beneficii semnificative pentru dezvoltarea fermelor și a producției agricole în România.

Tags:

grant direct producători agricoli sector vegetal MADR granturi agricole APIA fonduri europene dezvoltare rurală agricultură finanțare agricultură
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments