Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateStarea drumurilor din Craiova ridică probleme majore de siguranță și confort pentru...

Starea drumurilor din Craiova ridică probleme majore de siguranță și confort pentru șoferi și pietoni

Starea drumurilor din Craiova ridică probleme majore de siguranță și confort pentru șoferi și pietoni

Străzile din Craiova se confruntă cu o serie de probleme care afectează atât circulația fluidă a autovehiculelor cât și siguranța pietonilor. De la străzile intens circulate, care sunt crăpate și pline de gropi, până la arterele mai puțin tranzitate de pe marginea orașului, hărțuirea drumului este o constantă. Multe dintre aceste străzi, deși asfaltate anterior, au fost neglijate și au ajuns într-o stare de degradare avansată, punând în pericol vehiculele și oamenii care le traversează.

  • Una dintre străzile care se află într-o stare avansată de degradare este strada Elena Teodorini. Asfaltul s-a prăbușit treptat, iar denivelările și craterele care au apărut fac ca circulația să fie extrem de dificilă. Pe lângă gropile din asfalt, există și șanțuri adânci care străbat strada, iar situația este chiar mai gravă în zona construcțiilor recente. Chiar dacă au fost plasate balize de avertizare, soluția temporară de umplere a gropilor cu pământ și piatră nu a făcut decât să amplifice problemele. De la intersecția cu strada Râului și până la intersecția cu strada Brestei, aceasta este doar un exemplu al rutelor pline de obstacole din Craiova.
  • Foto: Imagini strazi Craiova
Starea drumurilor din Craiova

Primăria Craiova promite că va interveni pentru a remedia situația dezastruoasă a străzilor. Reprezentanții municipalității au anunțat că lucrările de reparații sunt programate pentru acest an și că vor recupera întârzierile acumulate anterior. Cu toate acestea, situația rămâne critică în multe zone ale orașului, iar urgentele nu pot fi amânate.

“Se va face anul acesta, pe programul de reparații. S-a întârziat pentru că Primăria Craiova nu a avut un an de zile contract pe reparații. Sunt câteva întârziate, dar anul acesta vom recupera”, au declarat oficialii Primăriei Craiova.

Infrastructura rutieră din Craiova rămâne un etern motiv de nemulțumire pentru locuitori

Problemele nu se opresc aici, iar strada Amaradia este un alt exemplu elocvent al situației alarmante a drumurilor din oraș. Astfel, deși asfaltată în urmă cu câteva luni, strada a fost recent afectată de lucrări care au deteriorat carosabilul. Reparațiile sunt amânate și, până la remedierea situației, locuitorii se confruntă cu un drum impracticabil și plin de pericole. Operatorii locali mai plasează balize de avertizare și acoperă gropile temporar, însă soluția este departe de a fi una definitivă.

Strada Amaradia

Situația nu se îmbunătățește nici pe strada Toamnei, unde intervențiile recente la rețeaua de apă au lăsat drumul plin de imperfecțiuni. Gropile acoperite sumar cu pământ devin un obstacol zilnic pentru locuitorii din zonă, iar lipsa unor remedieri rapide accentuează disconfortul.

Regulamentul pentru reparații și întreținerea drumurilor trebuie respectat pentru ordine și siguranță în Craiova

Este crucial ca atât operatorii de utilități, cât și autoritățile locale să respecte Regulamentul pentru spargerea străzilor, trotuarelor și zonelor verzi din Craiova. Deși acest document stabilește clar normele și procedurile ce trebuie urmate în cazul intervențiilor, numeroase străzi rămân pline de imperfecțiuni și obstacole din cauza lucrărilor nerefăcute corespunzător.

Conform Regulamentului:

“Art. 4. Executantul lucrărilor care afectează domeniul public este obligat să respecte termenul de execuție acordat prin Autorizația de Spargere Stradă care va fi stabilit în concordanță cu graficul de execuție a lucrărilor prezentat de beneficiar și proiectant.
Art. 46. Depășirea perioadei autorizate se sancționează contravențional conform prezentului Regulament.
Art. 47. În maxim 15 zile de la expirarea termenului din Autorizația de Spargere Stradă, beneficiarul/investitorul are obligația de a convoca comisia de recepție din care vor face parte obligatoriu reprezentanții U.A.T. a Municipiului Craiova din cadrul Serviciului Administrare și Întreținere Drumuri și reprezentantul firmei de refacere a carosabilului.
Art. 48. Pentru străzile ieșite din perioada de garanție, refacerea pentru branșamente și racorduri la persoane fizice se va executa cu frezarea sau decaparea stratului de uzură pe o lățime de 0,25 m în jurul suprafeței afectate și colmatarea rosturilor de îmbinare.
Art. 49. Pentru străzile ieșite din perioada de garanție pe care se execută investiții, refacerea carosabilului/trotuarului se va executa pe toată lungimea și lățimea benzii de circulație/trotuarului pe care se montează instalația subterană. În cazul în care se execută și branșamente, ce traversează și banda/benzile de circulație care nu sunt afectate de rețeaua principală și distanța între branșamente este mai mică de 15 metri, carosabilul și trotuarele se vor reface în totalitate pe toată lungimea și lățimea acestora. Dacă distanța între branșamente este mai mare de 15 metri, refacerea se va executa cu frezare pe o suprafață de 0,5 metri în jurul perimetrului suprafeței afectate și colmatarea rosturilor de îmbinare.”

Strada Elena Teodorini

TAGS:

Strazi Craiova, Reparatii Strazi, Groapa Asfalt
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General