Monday, July 22, 2024
HomeActualitateSondaj: Rassemblement National, lider în alegerile parlamentare din Franța

Sondaj: Rassemblement National, lider în alegerile parlamentare din Franța

Sondaj: Rassemblement National, lider în alegerile parlamentare din Franța

Conform rezultatelor unui sondaj realizat de OpinionWay și publicate de ziarul Les Echos, Rassemblement National (RN), partidul de extremă dreapta condus de Marine Le Pen, se va clasa pe primul loc în al doilea tur al alegerilor parlamentare din Franța. Cu toate acestea, potrivit sondajului, RN nu va obține o majoritate absolută în Legislativul francez.

Sondajul indică faptul că RN ar urma să aibă între 205 și 230 de locuri, însă pentru a avea o majoritate în camera inferioară a Parlamentului este necesar să obțină cel puțin 289 din cele 577 de mandate disponibile.

În același sondaj, Alianța Nouveau Front Populaire (NFP) este prognozată să obțină între 145 și 175 de locuri, în timp ce blocul centrist Ensemble pour la République, susținător al președintelui Emmanuel Macron, ar urma să se claseze pe locul al treilea cu un număr estimat de 130-162 de locuri.

Rezultatele finale ale turului întâi desfășurat în data de 30 iunie arată că Adunarea Națională și aliatul său Eric Ciotti de la Les Républicains au obținut 33,15% din voturi, NFP a înregistrat 27,99%, iar partidul centrului lu Macron a primit 20,04% din sufragii.

Emmanuel Macron a anunțat dizolvarea Adunării Naționale și organizarea de alegeri parlamentare pe 10 iunie, la scurt timp după ce alianța de guvernământ a suferit o înfrângere clară în alegerile europarlamentare în fața RN.

Foto: Hepta

Previous Related NewsRassemblement National

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General