Thursday, May 23, 2024
HomeSportSondaj privind Opinia Românilor despre Produsele Fără Fum

Sondaj privind Opinia Românilor despre Produsele Fără Fum

Sondaj privind Opinia Românilor despre Produsele Fără Fum

Un nou studiu comandat de Philip Morris International (PMI) arată că majoritatea românilor susțin că fumătorii adulți ar trebui să aibă acces la informații științifice corecte despre produsele fără fum, considerându-le alternative mai sănătoase la fumat.

Accesul la Informații Corecte Despre Produsele Fără Fum în România

Conform sondajului realizat la nivel european, 66% dintre adulții chestionați consideră că impozitarea produselor fără fum la un nivel mai scăzut decât a țigărilor ar putea fi un stimulent pentru fumători să treacă la aceste alternative mai sănătoase. În contextul actual al Uniunii Europene, acceptarea produselor fără fum, precum tutunul încălzit, a crescut semnificativ, indicând o deschidere către soluții înlocuitoare ale fumatului tradițional.

Opiniile Românilor Despre Politicile Fiscale și Rolul Liderilor Europeni

Cetățenii români sunt implicați activ în dezbaterea privind produsele fără fum, susținând că informațiile corecte și fundamentate științific ar trebui să fie accesibile pentru fumătorii adulți. Conform studiului, 76% dintre români sunt de părere că Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare repercusiunile politicii fiscale în promovarea produselor fără fum ca alternativă la fumatul tradițional.

Românii și Politicile de Sănătate Publică Privind Fumatul

Mai mult de 70% dintre români susțin că Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății ar trebui să se concentreze pe încurajarea fumătorilor să aleagă alternative mai sigure și mai puțin dăunătoare decât fumatul tradițional. Rezultatele indică o discrepanță în percepțiile politicienilor și cetățenilor, românii dorind o abordare pragmatică și adaptată realităților actuale ale consumului de tutun.

Impactul Comerțului Illicit cu Produse Din Tutun și Nicotină în România

Studiul evidențiază că 69% dintre români consideră că comerțul ilicit cu produse din tutun și nicotină are un impact negativ asupra siguranței și sănătății publice în țara noastră. Datele PMI arată că comerțul ilicit a generat pierderi semnificative în bugetul de stat al României, subliniind necesitatea unor politici eficiente de combatere a acestui fenomen.

Metodologia Sondajului și Rezultatele

Sondajul realizat de Povaddo a cuprins peste 14.000 de adulți din 14 țări europene, inclusiv România. Prin intermediul acestui studiu, s-a urmărit obținerea unei imagini clare asupra opiniei publice referitoare la produsele fără fum și comerțul ilicit cu tutun și nicotină. Datele au fost colectate online și acoperă o serie de variabile relevante pentru înțelegerea perspectivei cetățenilor europeni.

TAGS:

Philip Morris, fumat, produse fără fum, sănătate publică, comerț ilicit
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments