Saturday, May 18, 2024
HomePoliticaSondaj: Nicușor Dan Conduce în Intențiile de Vot pentru Primarul Capitalei conform...

Sondaj: Nicușor Dan Conduce în Intențiile de Vot pentru Primarul Capitalei conform INSCOP

Sondaj: Nicușor Dan Conduce în Intențiile de Vot pentru Primarul Capitalei conform INSCOP

Potrivit ultimului sondaj realizat de INSCOP, actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, se află în fruntea preferințelor bucureștenilor pentru funcția de primar general, obținând 38,5% din opțiuni. Urmează Cristian Popescu Piedone cu 27,4% și Gabriela Firea cu 21,4%.

Din perspectiva alegerilor, 10,1% dintre respondenți ar vota pentru Sebastian Burduja din partea PNL, în timp ce 2,4% și-ar acorda votul lui Mihai Enache. Mai puțin de 1% dintre participanți au menționat un alt candidat, iar nicio persoană nu a declarat că ar opta pentru un candidat independent.

Acest sondaj schițează un peisaj electoral interesant, evidențiind preferințele și tendințele de vot ale locuitorilor Capitalei.

Topul Preferințelor: Nicușor Dan în Fruntea Notorietății

În ceea ce privește notorietatea, Nicușor Dan ocupă prima poziție, fiind urmat de Gabriela Firea și Cristian Popescu Piedone. Totuși, Cristian Popescu Piedone se situează pe primul loc în ceea ce privește încrederea publicului, fiind urmat de Nicușor Dan și Gabriela Firea.

Profilul Votului pentru Consiliul General al Municipiului București (CGMB)

Referitor la votul pentru Consiliul General al Municipiului București (CGMB), rezultatele indică următoarele scoruri: Alianța Dreapta Unită – 31,4%, PSD – 29%, PNL – 13,9%. Aproximativ 70% dintre cei chestionați afirmă că intenționează să participe la vot.

Sondajul a fost comandat de Agenția de presă News.ro și realizat de INSCOP Research în perioada 23 – 27 aprilie, folosind metoda CATI (interviuri telefonice) pentru colectarea datelor. Eșantionul simplu, stratificat, a inclus 2.100 de persoane, fiind reprezentativ pentru categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) din populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,14%, cu un grad de încredere de 95%.

TAGS:

sondaj,

București,

alegeri,

politica

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments