Friday, May 24, 2024
HomeSportSondaj INSCOP: Nicușor Dan Conduce în Preferințele Electoratului Bucureștean

Sondaj INSCOP: Nicușor Dan Conduce în Preferințele Electoratului Bucureștean

Sondaj INSCOP: Nicușor Dan Conduce în Preferințele Electoratului Bucureștean

Conform ultimului sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, se bucură de cea mai mare susținere din partea locuitorilor orașului. Cu 38,5% din opțiuni, Nicușor Dan este lider în preferințele bucureștenilor pentru alegerile locale ce vor avea loc pe 9 iunie.

Nicușor Dan, în fruntea sondajelor cu un avantaj clar

Potrivit datelor prezentate în cadrul sondajului, Nicușor Dan este urmat de Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL, cu 27,4% și de Gabriela Firea de la PSD, cu 21,4%. Partide precum PNL și AUR se află la o distanță semnificativă în ceea ce privește intențiile de vot, cu procente mult mai mici în acest moment electoral.

În ceea ce privește notorietatea, Nicușor Dan se situează pe primul loc, fiind recunoscut și apreciat de către bucureșteni. Acesta este urmat de Gabriela Firea și Cristian Popescu Piedone, care ocupă poziții de frunte în topul popularității politice în Capitală.

Nicușor Dan Piedone Gabriela Firea Sondaj Alegeri București
Fotografie: Sondaj INSCOP Alegeri Capitale

Alianța Dreapta Unită Conduce în Intentia de Vot pentru Consiliul General al Municipiului București

O surpriză în sondajul realizat este faptul că Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, se află în fruntea preferințelor electorale pentru Consiliul General al Municipiului București. Cu o cotă de 31,4%, aceasta este urmată de PSD cu 29% și PNL cu 13,9%.

Rezultatele sondajului reflectă schimbările din peisajul politic al Capitalei, oferind o perspectivă asupra a ceea ce ar putea fi deciziile electoratului în viitoarele alegeri locale. Este de remarcat că Alianța Dreapta Unită câștigă din ce în ce mai mult teren în preferințele bucureștenilor.

Sondajul de opinie realizat de INSCOP a fost efectuat în perioada 23 – 27 aprilie, cu un eșantion de 2.100 de persoane, reprezentativ pentru diversele categorii socio-demografice. Metoda de intervievare utilizată a fost CATI, iar eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,14% la un nivel de încredere de 95%.

Aceste rezultate aduc informații valoroase în contextul pregătirilor pentru alegerile locale din București și sugerează o posibilă schimbare în reprezentarea politică a Capitalei.

Tags:

Nicușor Dan, București, Alegeri Locale, Sondaj INSCOP.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments