Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateȘoferii Români Vor Fi Notificați Prin SMS și E-mail Când Permisele le...

Șoferii Români Vor Fi Notificați Prin SMS și E-mail Când Permisele le Apropie de Expirare

Șoferii Români Vor Fi Notificați Prin SMS și E-mail Când Permisele le Apropie de Expirare

Conducătorii auto din România care se apropie de data expirării permisului de conducere vor beneficia de un nou serviciu electronic de notificare prin SMS și e-mail, conform informațiilor transmise de către Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări (DGPCI).

Începând cu 2022, aceștia vor primi mesaje informative cu 30 de zile înainte de expirarea valabilității permisului de conducere, precum și un avertisment la o zi după ce documentul își pierde valabilitatea, cu recomandarea de a-și rezolva rapid situația.

Mesajele vor include date esențiale precum: data exactă a expirării, seria permisului, și un link util care direcționează către platforma online de programări disponibilă pe site-ul DGPCI, unde utilizatorii pot programa reînnoirea permisului într-un mod rapid și eficient.

Această inițiativă are ca scop principal informarea corespunzătoare a șoferilor referitoare la necesitatea de a-și actualiza permisul de conducere în termen util, prevenind astfel situațiile neplăcute asociate conducerea cu un permis expirat, potrivit reprezentanților DGPCI.

Trimiterea notificărilor prin serviciile de mesagerie către numerele de telefon mobil și adresele de e-mail înregistrate la depunerea cererii de eliberare a permisului va fi automatizată pentru toți deținătorii de permis, facilitând astfel procesul de actualizare a documentului.

Odată cu implementarea acestui serviciu, se anticipează o îmbunătățire a experienței cetățenilor și o diminuare a aglomerării la ghișeele autorităților, prin distribuirea eficientă a volumului de cereri către structurile teritoriale competente.

(Foto: Unsplash)

TAGS: șoferi români, notificare permise expirare, SMS și e-mail

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General