Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeActualitateȘoferii români se confruntă cu creșterea tarifelor pentru asigurările RCA

Șoferii români se confruntă cu creșterea tarifelor pentru asigurările RCA

Șoferii români se confruntă cu creșterea tarifelor pentru asigurările RCA

Anul acesta, șoferii din România vor plăti mai mult pentru asigurările auto obligatorii de tip RCA. Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat tarifele de referință pentru polițele RCA, iar șoferii deja resimt scumpirile.

O discuție pe această temă a fost deschisă online de un șofer român care a plătit pentru un an RCA-ul Daciei Logan deținute. În grupul “Cetățean Sector 3” de pe Facebook, acesta a întrebat retoric: “RCA pentru un Logan din 2007 – 1300 lei pe 12 luni? Trebuie să îmi revin din șoc!”.

Au apărut și alte exemple de șoferi care s-au confruntat cu majorarea tarifelor. Un utilizator a menționat că prețul de 108 lei pe lună este rezonabil în comparație cu alte cheltuieli lunare, cum ar fi țigările. În schimb, un alt șofer s-a plâns de faptul că trebuie să plătească RCA pentru fiecare autovehicul deținut și că, în plus, tariful crește după fiecare eveniment. El a opinat că aceasta reprezintă o formă de hoție.

Comentariile utilizatorilor au arătat nemulțumirea generală față de creșterea tarifelor. unul dintre aceștia a sugerat să se facă calcule în afara programului de lucru și să se solicite oferte direct de la asigurătorii lipsă.

Un alt aspect adus în discuție este eliminarea de pe piață a unor companii ieftine, care au fost acuzate de practici neloiale. Aceste decizii ale Autorității de Supraveghere Financiară au condus la creșterea tarifelor și la lipsa opțiunilor mai accesibile pentru șoferi.

Există și voci care prezic că tarifele RCA vor continua să crească în viitor. Unii șoferi susțin că au plătit deja sume mari pentru polițele RCA ale mașinilor lor și se așteaptă ca acestea să devină și mai scumpe în următorii ani.

Într-o abordare comparativă, s-a menționat faptul că în alte țări, ca de exemplu Anglia, asigurarea obligatorie poate costa mai mult decât mașina în sine. Totuși, în România, s-a evidențiat că tarifele se bazează în principal pe istoricul conducătorului auto, nu doar pe vârsta sau puterea mașinii.

Discuția online a adus în prim-plan și diferite exemple de tarife pentru diverse modele de mașini. Prețurile variază în funcție de vârsta și marca vehiculului.

Este important de menționat că analiza și opinia utilizatorilor în discuție nu reflectă neapărat opinia generală a tuturor șoferilor din România.

TAGS: RCA, asigurări auto, tarife, scumpire, șoferi, costuri, autoritatea de supraveghere financiară, România

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments