Thursday, May 23, 2024
HomeSportȘocant! Copil de 6 ani vândut de părinți în Germania

Șocant! Copil de 6 ani vândut de părinți în Germania

Primele imagini cu copilul de 6 ani din Gorj

Șocant! Copil de 6 ani vândut de părinți în Germania

Un caz cutremurător a fost descoperit în Gorj, unde un copil de doar 6 ani a fost vândut de proprii săi părinți în Germania împotriva unei sume de 8.000 de lei. Autoritățile române au intervenit rapid, iar copilul se află acum în custodia acestora, urmând să fie adus înapoi în țară în următoarele 24 de ore. Secretarul de stat s-a deplasat personal în Germania pentru a discuta cu autoritățile locale și a solutiona acest caz grav. DIICOT a deschis un dosar pentru trafic de minori, iar frații băiatului au fost preluați de DGASPC.

Durere și incertitudine: momentele copilului de 6 ani vândut în Germania

Primele imagini cu copilul surprinse în Germania au șocat opinia publică. Potrivit Antena 3, acesta va ajunge alături de frații săi la un centru de plasament după revenirea în țară. În cei 4 luni petrecute departe de casă, soarta micuțului rămâne un mister, iar autoritățile române așteaptă detalii de la Ministerul Justiției din Germania.

Se presupune că părinții au solicitat suma de 8.000 de lei pentru copilul lor, dar natura exactă a tranzacției este încă neclară. Ancheta este în plină desfășurare, iar ministrul familiei a subliniat importanța elucidării acestui caz cu celeritate. Există suspiciuni că cetățeanul german a utilizat o procură notarială falsă pentru a extrage copilul din țară și chiar ar fi oferit mită funcționarilor implicați în această operațiune ilegală.

Totul a început în decembrie, când copilul a fost vândut, însă abia acum cazul a devenit public. Ministrul familiei, Natalia Intotero, a asigurat că micuțul va fi readus acasă cu sprijinul autorităților competente. Odată revenit în țară, acest caz va fi tratat cu toată seriozitatea de către instituțiile abilitate.

Paralele în înfiorătoarea realitate: cazuri anterioare de vânzare a copiilor

Într-o tragică înlănțuire de evenimente, se rememorează un alt caz tulburător din Cluj, din anul 2019, în care o femeie își comercializa propriul copil contra unei sume modice de 2.100 de lei. Condamnarea acesteia la 2 ani de închisoare cu suspendare a șocat o societate nepregătită pentru astfel de situații.

Conform deciziei Curții de Apel Cluj, femeia a fost găsită vinovată de fals în acte, deoarece vânzarea copilului nu a fost incriminată în mod specific. Cumpărătorul, un bărbat care aspira să devină tată, susținea că a fost doar vorba de o “adopție prescurtată”. Instanța a fost nevoită să excludă acuzațiile de trafic de minori din lipsa unor probe concrete referitoare la exploatarea copilului în cauză.

Astfel, întreaga situație a adus în prim-plan lipsa unor reglementări clare referitoare la vânzarea de copii în România, ceea ce a generat confuzie și neajunsuri legale în abordarea unor cazuri de acest gen.

Reacții și angajament pentru siguranța copiilor

Ministrul familiei a subliniat faptul că instituțiile competente sunt implicate activ în rezolvarea promptă a situațiilor de acest gen și vor face eforturi neîncetate pentru garantarea siguranței copiilor vulnerabili. Colaborarea cu autoritățile din Germania și determinarea de a readuce copilul acasă reprezintă priorități majore pentru statul român.

——————————————————————————————————————————————————————————————— TAGS: copilul de 6 ani, vânzare copii, minorii, trafic de minori
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments