Wednesday, April 17, 2024
HomeSportSoc pe terenul de fotbal: Gol anulat în mod eronat în meciul...

Soc pe terenul de fotbal: Gol anulat în mod eronat în meciul RB Leipzig – Real Madrid

Soc pe terenul de fotbal: Gol anulat în mod eronat în meciul RB Leipzig – Real Madrid

Într-un meci plin de tensiune și controverse, echipa germană RB Leipzig a fost privată de un gol perfect valabil în meciul cu Real Madrid, din optimile de finală ale Champions League. Desfășurat pe terenul german, partida a fost martorul unei decizii de arbitraj care a șocat pe toată lumea.

Un gol anulat în secunda 2 și reacția ironică a echipei RB Leipzig

Cu doar 2 minute de joc, atacantul Benjamin Sesko a reușit să înscrie un gol superb pentru RB Leipzig. Cu toate acestea, brigada de arbitri, în frunte cu Irfan Peljto, a decis să anuleze golul în mod eronat. Această decizie a fost cu atât mai surprinzătoare și frustrantă, cu cât golul era unul perfect valabil și putea schimba desfășurarea întregului meci.

Echipa germană nu a ratat oportunitatea de a ironiza situația și a postat pe Twitter o fotografie în care antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, apare într-o expresie de nedumerire. Alături de imagine, RB Leipzig a scris: “Noi, în al doilea minut”, făcând o referire clară la golul anulat eronat.

Reacții de nedumerire din partea specialiștilor

Decizia de a anula golul a stârnit și comentariile de nedumerire din partea experților în arbitraj. Antonio Mateu Lahoz, un fost mare arbitru spaniol, a declarat că nu a înțeles de ce golul marcat de RB Leipzig a fost anulat și a considerat că aceasta este o nebunie.

“Asta nu poate fi. Pe teren poți fi confuz ca sportiv, dar VAR-ul e pentru tipul ăsta de lucruri. Este o nebunie să anulezi un gol pentru asta. Acesta nu este fotbal. Golul lui Leipzig ar fi trebuit să fie pe tabela de marcaj. Trebuie să fim sinceri. Dacă se întâmpla asta unei echipe spaniole, ne-am fi pus mâna în cap”, a declarat Mateu Lahoz, conform Mundo Deportivo.

Antonio Mateu Lahoz nu a fost singurul care a exprimat nemulțumirea față de această decizie. Chiar și antrenorul Carlo Ancelotti a fost de părere că golul trebuia validat și a afirmat că recunoaște că s-a produs o interferență cu portarul, dar consideră că decizia a fost prea drastică.

“A anulat golul, înţeleg că a fost o interferenţă cu portarul, pentru că jucătorul îl împingea pe Lunin şi cred că era destul de clar în ofsaid. Avem un mic avantaj, dar trebuie să jucăm manşa secundă cu acelaşi angajament”, a declarat Ancelotti.

Real Madrid câștigă meciul

În ciuda controverselor și a golului anulat, Real Madrid a reușit să câștige meciul cu scorul de 1-0, grație unei execuții spectaculoase a lui Brahim Diaz. Antrenorul Carlo Ancelotti a lăudat performanța jucătorului și a declarat că acesta a contribuit foarte mult la victorie.

“A marcat un gol spectaculos. Este încrezător, a contribuit foarte mult, a muncit mult. Când a început acțiunea, am strigat la el să nu piardă mingea și nu a pierdut-o”, a afirmat Ancelotti.

Duelul se va încheia în manșa secundă

Controversa precum și rezultatul strâns lasă deschisă orice pronostic înaintea manșei secunde. RB Leipzig va trebui să dea totul pentru a-și recupera deficitul și pentru a pune presiune pe Real Madrid în meciul de acasă. Cu siguranță, fanii așteaptă cu sufletul la gură acest duel

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments