Sunday, April 21, 2024
HomeActualitateSituație disperată în localitatea Slănic din cauza exploatării la salină

Situație disperată în localitatea Slănic din cauza exploatării la salină

Situație disperată în localitatea Slănic din cauza exploatării la salină

Localnicii din Slănic se confruntă cu o situație disperată din cauza exploatărilor desfășurate în zona salinei. Aceștia acuză autoritățile locale de neglijență și lipsă de efort în a-i ajuta în aceste momente dificile.

Oamenii din comună reclamă distrugerea caselor lor, dar spun că primarul este de negăsit și nu s-au luat măsuri eficiente pentru a soluționa problema. În schimb, primarul a propus strămutarea acestor localnici în adăposturi sociale.

Unul dintre localnici a relatat că, de aproximativ 4-5 ani, au început să se audă bubuituri și geamurile caselor să se zgâlțâie. Casa acestuia a început să se crape, iar el a făcut numeroase sesizări la primărie și la regia de la București, fără a primi însă un răspuns concret.

Două localnice care au povestit despre situația lor au afirmat că într-o dimineață au auzit o bubuitură puternică în grădina lor și au constatat că s-a format un crater de jumătate de metru. Acestea au solicitat intervenția primarului și a autorităților responsabile, precizând că zi de zi se confruntă cu bubuituri, crăpături și rupturi în pământ și în case.

În ceea ce îl privește pe primarul localității, localnicii spun că acesta lipsește cu desăvârșire de la fața locului și că problemele lor nu sunt luate în considerare. Ei au lăudat intervenția personală a reporterilor Caravanei România Suvernă, afirmând că nu doresc să fie strămutați în adăposturi sociale și că așteaptă o soluționare reală a situației.

Salina din Slănic este situată în apropierea mai multor case, iar exploatarea intensă a condus la afectarea acestora. O posibilă soluție propusă de primărie este strămutarea localnicilor în adăposturi sociale. Însă, situația se agravează pe zi ce trece, cu crăpături din ce în ce mai mari și tencuială care începe să se desprindă de pe pereți.

O altă localnică a povestit că a crezut că casa ei s-a prăbușit, din cauza bubuiturilor puternice pe care le-au simțit în fiecare zi. Aceasta a adăugat că nu le-a rămas nimic și că primarul nu a respectat ceea ce trebuia făcut în situație, cerând expertize și documente de la prefectură, fără a obține un ajutor concret.

Echipa Realitatea Plus a discutat cu localnicii și îi întreabă dacă au primit sprijin din partea primarului sau din partea altor membri ai comunității pentru a-i ajuta în această situație disperată. Unul dintre ei a afirmat că, în toți acești ani de când locuiește aici, nu a primit nicio formă de sprijin, cu toate că are o pensie foarte mică și a muncit timp de 40 de ani.

Reporterul a continuat să-i întrebe dacă doresc să se mute din această zonă sau să rămână în continuare. Răspunsul a fost clar – oamenii nu vor să părăsească locurile lor și nu au unde să meargă în momentul de față.

TAGS: Slănic, salină, exploatări, autorități, bubuituri, crăpături, primar, case, distrugere, reporteri, prefectură
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments