Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateSituatie de urgenta pe insula Stromboli din Italia

Situatie de urgenta pe insula Stromboli din Italia

Situatie de urgenta pe insula Stromboli din Italia

Activitatea vulcanică de pe insula italiană Stromboli din partea sudică a Italiei a determinat autoritățile să ridice nivelul de alertă de la portocaliu la roșu, cel mai înalt nivel de avertizare posibil.

Locuitorii de pe insula mică, situată la nord de Sicilia, sunt acum sfătuiți să respecte instrucțiunile autorităților locale de protecție civilă pentru a-și asigura siguranța.

Conform declarațiilor Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV), o activitate vulcanică sporită a fost detectată la Muntele Stromboli, unul din cei mai activi vulcani de pe insulă. Lava și cenușa au fost emise din vulcan ajungând până în marea din jur, potrivit informațiilor furnizate de watchers.news.

Pe insula Stromboli trăiesc doar câteva sute de persoane. Mulți turiști aleg să viziteze insula venind pe mare de pe continent sau din Sicilia pentru a explora vulcanul, care are o înălțime de peste 920 de metri și erupționează cu regularitate.

Într-un tweet recent, s-a menționat că craterul Voragine de pe Etna emite o mică flux de lavă care se coboară către craterul Bocca Nuova, creând cascade spectaculoase de lavă. În același timp, activitatea stromboliană la noul con vulcanic este în creștere. Filmările din 30 iunie 2024 confirmă aceste detalii.

Lava a izbucnit la craterul Voragine din Etna în orele după-amiezii de 4 iulie, iar simultan, o activitate semnificativ crescută a fost observată la vulcanul Stromboli.

Citeste si: Peste 60% dintre români se așteaptă ca situația din localitatea lor să se îmbunătățească după alegeri.

TAGS:

Activitate vulcanică, Insula Stromboli, Alerta, Etna, Vulcan
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General