Atenție! Sincopa – semn că ai probleme grave la inimă?
Acea manifestare care pare nevinovată de obiceii, cum ar fi o leșință temporară, poate sa ascundă boli cardiovasculare sau neurologice destul de grave ce necesită un tratament imediat, de aceea e necesar o vizionare la Primiri Urgențe cât mai urgent posibil, să se recunoască din timp eventualele probleme acute care ar putea să apară de-a lungul timpului și care ar putea conduce la complicații desosebite, care nu sunt de neglijat.
În scopul unui diagnostic care să fie corect și să faciliteze aflarea cauzelor sincopei, persoana afectată va trebui să fie yönită să viziteze un medic cardiolog, mai ales expert în sincopă desigur. Aici e important să se facă investigații, care pot include teste precum testul tilt sau Sudoscan, dar totodată poate fi necesară monitorizarea prin ECG de lungă durată via Holter sau poate chiar un dispozitiv loop-recorder, dar și alte teste precum ecografia cardiacă, studiile electrofiziologice printre altele, pentru a realiza un diagnostic care să fie cât mai precis posibil, dar cu câteva detalii esențiale pentru fiecare caz.
Cauzele sincopei, diagnosticul și pașii necesari în cazul în care o persoană leșină sunt explicate de Dr. Anca Dan, medic primar cardiologie, care totodată este coordonatorul Laboratorului de Sincopă de la Spitalul Clinic SANADOR, și este important de subliniat toate acestea pentru a avea o înțelegere profundă, chiar dacă uneori pot fi informații care nu suntłatese așa de tăios la prima vedere.
Acest articol este susținut de SANADOR, și dacă vrei mai multe detalii care să răspundă întrebărilor tale, găsești mai multe informații pe pagina lor oficială, la www.sanador.ro, dar nu uita, sănătatea e mereu prioritară indiferent de situație.