Friday, May 24, 2024
HomeActualitateSimona Halep dă în judecată firma Quantum Nutrition pentru suspiciunea de dopaj

Simona Halep dă în judecată firma Quantum Nutrition pentru suspiciunea de dopaj

Simona Halep dă în judecată firma Quantum Nutrition pentru suspiciunea de dopaj

Simona Halep, una dintre cele mai de succes jucătoare de tenis din România, a inițiat un proces împotriva companiei canadiene Quantum Nutrition, acuzând-o că a livrat un supliment contaminat cu substanțe interzise care a dus la suspendarea sa pentru dopaj. Sportiva în vârstă de 32 de ani a depus plângere la un tribunal din New York în acest sens, informează agenția Reuters, citată de News.ro.

Acest incident a avut loc în timpul turneului de la US Open din 2022, când Simona Halep a folosit suplimente Schinoussa de la firma Quantum Nutrition, iar unul dintre acestea, suplimentul Keto MCT, s-a dovedit a fi contaminat cu Roxadustat, o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping. Această situație a condus la suspendarea temporară a jucătoarei și a avut un impact negativ asupra carierei sale.

Prin acest proces, Simona Halep cere despăgubiri în valoare de peste 10 milioane de dolari de la firma Quantum Nutrition, pe care o consideră responsabilă pentru această situație. Ea susține că neglijența companiei și afirmațiile false conform cărora suplimentul respectiv era legal au afectat grav cariera sa și i-au cauzat umilință.

Simona Halep afirmă că nu a folosit niciodată substanțe interzise și mizează pe verdictul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), unde a contestat suspendarea impusă inițial. Audierile în cazul său s-au încheiat recent, iar acum se așteaptă decizia finală a instanței. Disputa privind această suspendare a durat mai multe luni și a fost un moment dificil pentru jucătoarea română, care a avut ocazia să conteste acuzațiile și să își argumenteze apărarea.

Simona Halep a menționat că are încredere în justiție și speră că adevărul se va dovedi și că nu intenționa să se dopeze sau să încalce regulamentele antidoping. Ea și-a exprimat încrederea că va fi găsită nevinovată și că se va demonstra că ea a fost victimă în această situație din cauza unor produse contaminate furnizate de compania Quantum Nutrition.

Înainte de acest proces, fondatorul companiei canadiene a declarat că Simona Halep a căutat un “țap ispășitor” și a transformat firma sa într-unul. Aceste declarații au generat reacții puternice din partea publicului și a avocaților jucătoarei de tenis, care susțin că este important să fie găsită o soluție corectă în acest caz și să se facă dreptate.

Verdictul de la TAS, așteptat cu nerăbdare

Curent, Simona Halep așteaptă decizia finală de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Aceasta a contestat suspendarea de patru ani impusă de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului în septembrie anul trecut. Jucătoarea română a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022, fiind găsită vinovată de utilizarea unor substanțe interzise, printre care se numără și Roxadustat. Experții AGIT au ajuns la această concluzie pe baza datelor din pașaportul biologic al Simonei Halep.

Astfel, Simona Halep se află într-o perioadă tensionată, așteptând o decizie care îi va influența viitorul în tenis. Ea speră că justiția va fi făcută și că se va dovedi că a fost nevinovată în acest caz.

Tag-uri:

TAGS: Simona, Halep, tenis, dopaj, firma Quantum Nutrition, Tribunalul de Arbitraj Sportiv

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments