Monday, June 24, 2024
HomeSportSimona Halep cere despăgubiri de 10 milioane de dolari în urma cazului...

Simona Halep cere despăgubiri de 10 milioane de dolari în urma cazului de dopaj

Simona Halep cere despăgubiri de 10 milioane de dolari în urma cazului de dopaj

Simona Halep, dubla campioană de Grand Slam, a fost audiată timp de 3 zile în procesul de dopaj, iar acum speră ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne să-i micșoreze suspendarea de 4 ani dictată inițial de ITIA.

Cu toate acestea, până la aflarea sentinței, Simona Halep a luat decizia de a da în judecată compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv responsabil de suspendarea sa. Ea solicită daune de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care operează sub numele de Schinoussa Superfoods.

Motivul acestei acțiuni este legat de faptul că Elena Rădulescu susține că a fost depistată pozitiv la US Open 2022 cu Roxadustat, un medicament folosit adesea de persoanele cu anemie, iar acesta a fost prezent în suplimentul oferit de companie. Acuza că neglijența companiei și afirmațiile false că suplimentul ar fi legal i-au afectat cariera și i-au cauzat umilință. Simona Halep a intentat procesul la un tribunal din New York și cere și daune punitive.

Defendantul în acest caz, Quantum Nutrition, nu a oferit încă un comentariu cu privire la acțiunea Simonei Halep. Cu toate acestea, fondatorul companiei a susținut anul trecut că sportiva caută un vinovat și că firma sa a fost transformată în țapul ispășitor.

Când va fi anunțat verdictul de la TAS?

Audierile în procesul de dopaj al Simonei Halep s-au încheiat și acum fanii așteaptă cu nerăbdare să afle verdictul. Cu toate acestea, data exactă a anunțării nu este încă cunoscută.

După audieri, Simona Halep s-a arătat încrezătoare că va primi un verdict favorabil, dar nu are certitudinea momentului în care acesta va fi comunicat publicului larg. Conform unei surse din cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, decizia poate fi luată deja, dar va mai dura o perioadă până când aceasta va fi oficial anunțată.

Accuzații fără precedent aduse de Ion Țiriac în cazul de dopaj al Simonei Halep

Omul de afaceri Ion Țiriac a adus acuzații fără precedent în cazul de dopaj al Simonei Halep. El a susținut că proba de sânge, care a indicat “nereguli” în pașaportul biologic al jucătoarei, nu ar fi trebuit luată în calcul.

Aceste acuzații au ridicat mai multe semne de întrebare și au adus în centrul atenției modul în care sunt administrate testele antidoping și modul în care sunt interpretate rezultatele acestora. Este o situație complexă, iar opinia publică așteaptă cu interes să vadă cum se va desfășura procesul și cum va fi soluționat acest caz de dopaj.

TAGS: dopaj, Simona Halep, Tribunalul de Arbitraj Sportiv, verdict, daune

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General