Sunday, June 23, 2024
HomeSportSimona Halep acuză că suplimentele pe bază de roxadustat au dus la...

Simona Halep acuză că suplimentele pe bază de roxadustat au dus la suspendarea sa pe patru ani pentru dopaj

Simona Halep acuză că suplimentele pe bază de roxadustat au dus la suspendarea sa pe patru ani pentru dopaj

Simona Halep, dubla campioană de Mare Șlem și fost lider mondial în tenis, a intentat un proces la un tribunal din Manhattan, New York, cerând daune morale după ce a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj. Halep susține că suplimentele pe bază de roxadustat, comercializate de compania Quantum, au fost contaminate și că aceasta a dus la prezența substanței interzise în organismul său.

Halep a declarat că a folosit suplimente Schinoussa, inclusiv Keto MCT, în timpul participării la turneul de la Flushing Meadows din 2022. Acestea ar fi conținut roxadustat, deși acest lucru nu era menționat pe etichetă. Roxadustatul este un medicament care este pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping, deoarece poate crește nivelul de hemoglobină și producția de celule roșii în sânge, mărind astfel rezistența la efort.

Simona Halep a afirmat în repetate rânduri că nu a utilizat niciodată substanțe interzise și că a fost nevinovată. Cu toate acestea, suspiciunile asupra ei au apărut după ce a fost testată pozitiv în timpul turneului de la Flushing Meadows. Acuzațiile și sancțiunile au afectat cariera sportivei și i-au adus prejudicii morale.

Compania Quantum, originară din Scarborough, Ontario, nu a oferit niciun comentariu referitor la acuzațiile aduse de Simona Halep. În octombrie, fondatorul companiei a declarat că Halep încearcă să găsească un țap ispășitor și că nu este de acord cu acuzațiile aduse de sportivă.

Avocații Simonei Halep nu au oferit nicio declarație oficială în legătură cu acest proces. Halep a fost audiată recent de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, unde a depus un apel împotriva suspendării sale pentru dopaj. Ea a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată și sancțiunea sa să fie redusă.

Agenția Internațională pentru Integritatea în Tenis (ITIA) a anunțat pe 12 septembrie că Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani pentru dopaj. ITIA a declarat că Halep a încălcat Programul Antidoping în Tenis (TADP) în două rânduri separate. Suspensia a început din octombrie 2022 și se va încheia în octombrie 2026.

TAGS: Roxadustat, Simona Halep, dopaj, Quantum, suplimente

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General