Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateSfantul Atanasie si Minunile Sale: Povestea Unui Sfant Cuvios

Sfantul Atanasie si Minunile Sale: Povestea Unui Sfant Cuvios

Sfantul Atanasie si Minunile Sale: Povestea Unui Sfant Cuvios

In vremea domniei lui Nichifor Focas, Sfantul Atanasie a fost chemat sa ridice o biserica inchinata Sfintei Fecioare Maria. In timp ce impartea hrana cu fratii din manastire, el a ales sa nu manance decat anafura impartita dupa Sfanta Liturghie, aratandu-si astfel evlavie si smerenie. Cu harul divin asupra sa, Athanasie a avut privilegiul de a-L intalni pe Maica Domnului, care a facut apa sa curga dintr-o stanca si i-a promis ca va fi mereu ocrotitorul Lavrei.

Misterul trecerii sale la cele vesnice a fost revelat de Dumnezeu insusi. Inainte de a verifica lucrarea de extindere a bisericii, Sfantul Atanasie s-a imbracat in haine festive. In timp ce era pe schele, cupola bisericii s-a prabusit peste el si ceilalti frati, dar trupul sau a fost nevatamat, doar cu o rana la picior din care a curg pe neasteptate sange vindecator. Aceasta sange a fost folosit in numeroase vindecari, fiind un semn al puterii sfinteniei sale chiar si dupa plecarea sa din aceasta lume. Athanasie a aparut ulterior in fata fratilor sai, fie ca sa ii mangaie si sprijine, fie sa ii indrepte pe calea credintei.

La randul sau, aceeasi zi marcheaza comemorarea altor sfinti si martiri: Cuviosului Lampadie, Mucenicului Vasile si celor 70 de martiri, Bisericii Sfantului Mucenic Iulian, si Mucenicului Ciprian. Astfel, dreapta credinta si evlavia lor sunt aduse aminte si cinste in aceasta zi speciala.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

TAGS: Sfantul Atanasie, Sfantul Cuvios Lampadie, Sfantul Mucenic Vasile, Sfintirea Bisericii Sfantului Mucenic Iulian, Sfantul Mucenic Ciprian
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General