Thursday, May 23, 2024
HomeActualitateSfântul Apostol Iacob și Bucuria Credinței în Hristos

Sfântul Apostol Iacob și Bucuria Credinței în Hristos

Sfântul Apostol Iacob și Bucuria Credinței în Hristos

După sărbătoarea Cincizecimii, Sfântul Apostol Iacob a pornit să propovăduiască Evanghelia în diverse locuri, ajungând în cele din urmă în Spania, unde a adus lumina credinței creștinismului. La întoarcerea sa în Ierusalim, a fost aspru persecutat de iudeii care nu acceptau mesajul său. Cu vorbe însuflețite de harul Duhului Sfânt, Sfântul Apostol Iacob a reușit să convertească mulți iudei și păgâni la credința în Hristos, provocând chiar opoziția feroce a unor adversari, printre care se numărau Hermoghen, Filip și Iosia, care au fost în cele din urmă condamnați la moarte în anul 45.

Troparul Sfântului Apostol Iacob

Glasul 3

Apostol adorat al lui Hristos și frate al vestitorului iubit al lui Dumnezeu, cu multă osândă slăvitule Iacob; te rugăm să ceri iertare pentru păcatele noastre, statornicindu-ne în mare milă.

Condacul Sfântului Apostol Iacob

Glasul 2

Când ai auzit chemarea glasului dumnezeiesc, ai renunțat la iubirea pământească și ai alergat cu veselie către Hristos alături de fratele tău, Sfântul Mărite Iacob. Astfel, ai fost demn să participi la minunea Schimbării la Față a Domnului.

În această zi, aducem aminte de mai mulți sfinți, printre care Sfântul Ignatie Briancianinov, Sfântul Clement, Sfântul Mucenic Maxim, Sfântul Mucenic Vasile episcopul Amasiei, Sfântul Donat episcopul Evriei și Sfânta Muceniță Arghira. De asemenea, mâine, pe 1 mai, ne rugăm în memoria Sfântului Proroc Ieremia.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Taguri:

Sfantul Apostol Iacob, sarbatore crestina, sfinti ortodocsi, convertire la crestinism

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments