Thursday, May 23, 2024
HomeActualitateSenatul votează cu unanimitate pentru protejarea pădurilor și accesul liber în natură

Senatul votează cu unanimitate pentru protejarea pădurilor și accesul liber în natură

Senatul votează cu unanimitate pentru protejarea pădurilor și accesul liber în natură

În urma a patru runde de dezbateri intense, Comisiile reunite pentru mediu și păduri ale Senatului au aprobat o serie de amendamente vitale pentru conservarea mediului. Aceste amendamente, inițiate de parlamentari precum actualul ministru al mediului, Mircea Fechet și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, au fost susținute unanim.

Printre temele importante votate de Senat se numără accesul liber al cetățenilor în păduri pentru recreere, un subiect dezbătut intens în spațiul public și care a generat reacții puternice. Totodată, legislatorii au adoptat măsuri pentru protejarea și conservarea arborilor remarcabili din Fondul Forestier Național prin intermediul noului cod silvic.

Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde a jucat un rol crucial în promovarea acestor norme, și după obținerea sprijinului oficial al Ministerului Mediului, a reușit să atragă atenția asupra importanței protejării resurselor naturale.

Acest demers vine ca o soluție necesară în contextul grav al poluării din București și a tăierilor abuzive de păduri, un efort al organizațiilor neguvernamentale și al grupurilor civice care luptă pentru un mediu mai curat și sănătos.

Centura Verde București-Ilfov reprezintă un proiect esențial pentru sănătatea publică, având ca obiectiv crearea unor zone verzi ce contribuie la protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice. Acest proiect este parte a unei strategii holistice care vizează îmbunătățirea calității vieții și conservarea resurselor naturale.

Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde a inițiat o petiție online, unde peste 11.900 de cetățeni și-au exprimat susținerea pentru măsurile propuse. Prin acest demers, platforma îndeamnă autoritățile să adopte politici eficiente pentru asigurarea unui aer curat, sănătate și viitor sustenabil pentru toți locuitorii.

Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde, alături de susținătorii săi, a reușit să atragă atenția asupra necesității unei acțiuni imediate pentru protejarea mediului și conservarea pădurilor din jurul Capitalei. Prin semnarea Memorandum-ului pentru Aer Curat, Sănătate și Viitor, politicienii și liderii locali s-au angajat să ia măsuri concrete pentru asigurarea unui mediu sănătos și durabil pentru generațiile viitoare.

Alex Găvan, fondatorul Platformei Civice Împreună pentru Centura Verde, a subliniat importanța implicării societății civile în promovarea unui mediu sustenabil și a salutat decizia Senatului de a adopta măsurile propuse. În același timp, a atras atenția asupra necesității ca aceste teme să fie prioritare în agenda politică și să primească sprijinul tuturor formațiunilor politice serioase.

Platforma Civică, alături de alți parteneri și susținători, continuă să lupte pentru realizarea proiectului Centura Verde București-Ilfov și își propune să sensibilizeze opinia publică cu privire la importanța conservării mediului înconjurător și a necesității unei acțiuni urgente împotriva poluării și defrișărilor abuzive.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments