Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateSenatoarea Nicoleta Pauliuc subliniază importanța protejării copiilor în mediul online

Senatoarea Nicoleta Pauliuc subliniază importanța protejării copiilor în mediul online

Senatoarea Nicoleta Pauliuc subliniază importanța protejării copiilor în mediul online

Nicoleta Pauliuc, membră a Organizației Femeilor Liberale (OFL) din România, a susținut un discurs în care a împărtășit experiența organizației în strângerea de semnături pentru o lege de protejare a copiilor în mediul online. OFL a reușit să adune aproximativ 300.000 de semnături în sprijinul acestei inițiative.

Senatoarea Pauliuc a subliniat importanța colaborării și schimbului de experiență între țări pentru a asigura siguranța copiilor. Aceasta a apreciat, de asemenea, eforturile administrației din Republica Moldova în protejarea copiilor online și a salutat mesajul puternic transmis de președinta Maia Sandu în acest sens.

Importanța protejării copiilor online și stoparea propagandei rusești și dezinformărilor au fost priorități subliniate de senatoare în discursul său. Ea a evidențiat faptul că aceste aspecte sunt cruciale pentru societatea contemporană și pentru buna dezvoltare a copiilor.

În cadrul aceluiași eveniment, comisarul european pe Afaceri Interne, Ylva Johansson, a vorbit despre acțiunile întreprinse la nivelul Uniunii Europene pentru limitarea infracțiunilor online comise împotriva copiilor. Johansson a menționat adoptarea Digital Services Act (DSA) în anul precedent, un cadru legislativ ce oferă instrumente statelor membre pentru protejarea minorilor de riscurile online.

Nicoleta Pauliuc a tras concluzia că, în societățile democratice liberale, obiectivul comun este ca cei mici să crească în siguranță, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional, iar mediul online să fie un loc lipsit de pericole și tentații pentru aceștia.

Pentru a garanta un mediu digital sigur pentru copii, senatoarea a pledat pentru consolidarea eforturilor naționale și internaționale. Colaborarea între state și schimbul de experiență sunt esențiale în asigurarea unei protecții eficiente și adecvate în mediul online.

Surse:

Acesta este un articol care prezintă discursul ținut de senatoarea Nicoleta Pauliuc în cadrul unui eveniment despre protecția copiilor în mediul online. Senatoarea a subliniat importanța strângerii de semnături pentru o lege de protejare a copiilor în mediul online și a evidențiat eforturile administrației din Republica Moldova în acest domeniu. De asemenea, a adus în atenție acțiunile întreprinse de Uniunea Europeană pentru limitarea infracțiunilor online comise împotriva copiilor. Pauliuc a concluzionat că asigurarea unui mediu digital sigur pentru copii implică eforturi naționale și internaționale și a pledat pentru consolidarea acestor eforturi.

TAGS: Organizația Femeilor Liberale, lege de protejare a copiilor online, protejarea copiilor online

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General