Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateȘeful ANAF Giurgiu, Mihai Sebe, Retinut pentru Trafic de Influenta

Șeful ANAF Giurgiu, Mihai Sebe, Retinut pentru Trafic de Influenta

Șeful ANAF Giurgiu, Mihai Sebe, Retinut pentru Trafic de Influenta

Șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice (ANAF) Giurgiu, Mihai Sebe, a fost reținut de către procurorii anticorupție sub acuzația de trafic de influență, conform informațiilor transmise de Agerpres.

Procurorii DNA – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au decis să continue urmărirea penală și reținerea pentru 24 de ore a lui Mihai Sebe, șeful ANAF Giurgiu, începând de joi, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, alături de alți doi oameni de afaceri, pentru cumpărare de influență.

Mihai Sebe Ar Fi Primit 21.250 Euro

Potrivit procurorilor, în perioada februarie – mai, Mihai Sebe ar fi pretins, printr-un intermediar, suma totală de 30.000 de euro de la cei doi oameni de afaceri, pentru a-și trafica presupusa influență asupra unor funcționari publici din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală. Această influență ar fi fost utilizată pentru a împiedica dispunerea măsurilor legale în urma unor controale efectuate la societățile afaceriștilor.

În contextul prezentat, Mihai Sebe ar fi primit, prin intermediar, suma totală de 21.250 euro (15.000 euro de la un om de afaceri și 6.250 euro de la celălalt), conform anchetatorilor.

În cursul zilei de vineri, cele trei persoane urmează să fie prezentate Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile.

Conform DNA, joi au avut loc percheziții domiciliare în șase locații din județul Giurgiu, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Citește și: Un șofer înțepat de o albină a intrat într-un cap de pod

Mihai Sebe, în calitate de șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice (ANAF) Giurgiu, a fost reținut într-un dosar de trafic de influență, conform informațiilor furnizate de către Agerpres.

Efectuarea Urmăririi Penale și Reținerea pentru 24 de Ore

Procurorii DNA – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus continuarea urmăririi penale și reținerea pentru o durată de 24 de ore, începând de joi, a lui Mihai Sebe, care este șeful ANAF Giurgiu, pe baza acuzațiilor de trafic de influență. De asemenea, alți doi oameni de afaceri au fost reținuți pentru cumpărare de influență.

În perioada cuprinsă între februarie și mai, conform procurorilor, Mihai Sebe ar fi cerut, printr-un intermediar, suma totală de 30.000 de euro de la cei doi oameni de afaceri, cu scopul de a trafica presupusa sa influență asupra unor funcționari publici ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală. Această acțiune ar fi avut ca scop împiedicarea luării unor măsuri legale în contextul unor controale efectuate la firmele afaceriștilor în cauză.

Anchetatorii au precizat că Mihai Sebe a primit, prin același intermediar, suma totală de 21.250 euro, provenite în proporții de 15.000 euro de la unul dintre oamenii de afaceri și 6.250 euro de la celălalt, subliniind gravitatea faptelor.

Pe durata zilei de vineri, cei trei suspecți sunt programați să fie prezenți la Tribunalul București, cu propunerea procurorilor pentru a fi plasați în arest preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

Conform informațiilor oficiale provenite de la DNA, percheziții domiciliare au avut loc joi în șase locații din județul Giurgiu, în cadrul cărora au fost vizate sediile unor firme precum și locuințele unor persoane fizice.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General