Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateȘeful ANAF din Giurgiu a fost reținut pentru trafic de influență

Șeful ANAF din Giurgiu a fost reținut pentru trafic de influență

Șeful ANAF din Giurgiu a fost reținut pentru trafic de influență

Un alt scandal de corupție zguduie administrația publică din România, de data aceasta fiind implicat șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice din Giurgiu, Mihai Sebe. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), sub acuzația gravă de trafic de influență, într-un caz care implică cererea sumei de 30.000 de euro de la doi oameni de afaceri.

Astfel, Sebe este acuzat că, în perioada februarie – mai 2024, ar fi pretins, prin intermediul unui martor, suma menționată anterior pentru a folosi presupusa sa influență asupra unor funcționari publici din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală. Scopul pretinselor acțiuni ale lui Sebe ar fi fost acela de a împiedica luarea unor măsuri legale la controalele efectuate la societățile respective. Conform datelor transmise de DNA, Sebe ar fi primit deja suma de 21.250 euro, împărțită între cei doi oameni de afaceri implicați.

Pe lângă reținerea șefului ANAF din Giurgiu, anchetatorii au luat măsuri și împotriva celor doi oameni de afaceri, suspectați de cumpărare de influență. Aceștia vor fi presentați vineri în fața Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în vederea desfășurării anchetei. De asemenea, au fost efectuate percheziții domiciliare în 6 locații din județul Giurgiu, reprezentând atât sediile unor societăți comerciale, cât și domiciliile unor persoane fizice implicate în acest caz.

Acest caz de corupție la nivel înalt ridică serioase semne de întrebare asupra integrității funcționarilor publici și a modului în care aceștia își desfășoară activitatea în conformitate cu legea. DNA continuă investigațiile în acest caz, cu scopul de a aduce la lumină întregul lanț de complicități și ilegalități care ar fi fost comise în detrimentul intereselor statului și cetățenilor.

Surse:

TAGS: ANAF, corupție, trafic de influență, Mihai Sebe, procurori DNA

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General