Tuesday, February 27, 2024
Google search engine
HomeSportȘefa ANS, Elisabeta Lipă, demască problemele de finanțare de la Arcul de...

Șefa ANS, Elisabeta Lipă, demască problemele de finanțare de la Arcul de Triumf

Șefa ANS, Elisabeta Lipă, demască problemele de finanțare de la Arcul de Triumf

Elisabeta Lipă, șefa Agenției Naționale pentru Sport (ANS), a făcut declarații extrem de dure la adresa directorului Complexului Sportiv Național “Arcul de Triumf”. Motivul criticilor este legat de posibilitatea ca stadionul să fie închis din cauza fondurilor insuficiente. Fosta canotoare de renume a reacționat vehement după dezvăluirile făcute de FANATIK cu privire la situația financiară precară a stadionului.

Tarifele exorbitante de la “Arcul de Triumf” sunt în centrul controversei

În cadrul unui interviu, Elisabeta Lipă a pus sub semnul întrebării modul în care ANS a alocat doar un milion de lei complexului sportiv, pe fondul tarifelor exorbitante practicate pentru închirierea stadionului. Potrivit acesteia, tarifele de la “Arcul de Triumf” sunt la același nivel cu cele de la Arena Națională sau de la stadionul Steaua. Aceasta susține că sunt 10 Complexe Sportive Naționale sub tutela ANS și că “Arcul de Triumf” este privilegiat având în vedere tarifele mari practicate.

Elisabetei Lipă nu-i vine să creadă că directorul de la “Arcul de Triumf” se plânge de finanțare insuficientă, deoarece, în opinia ei, complexul sportiv ar trebui să genereze și venituri proprii. Aceasta face referire la facturile în valoare de 21.000 de euro plus TVA, emise pentru două meciuri de rugby. În aceste condiții, ea consideră că este inadecvat ca managerul complexului să se plângă de lipsa fondurilor.

Critici dure la adresa directorului Radu Popa

Elisabeta Lipă a fost extrem de dură în declarațiile sale la adresa directorului Radu Popa. Ea îl acuză pe acesta că îi place să se comporte ca un copil răsfățat și că se plânge în mod constant de lipsa de fonduri. Potrivit Elenei Lipă, un manager bun nu este cel care se lăfăie în bani, ci cel care se descurcă fără resurse financiare sau cu resurse mai puține. Astfel, conform acesteia, directorul complexului nu ar trebui să se plângă, deoarece a primit o sumă considerabilă drept buget.

În cadrul interviului, Elisabeta Lipă a menționat că directorul nu s-a plâns personal la adresa sa, dar a făcut acest lucru public în presă. Aceasta subliniază că Arcul de Triumf este doar una dintre cele 10 subordonate ale ANS, iar bugetele au fost împărțite în mod echitabil între ele. Singurul care se plânge de lipsa fondurilor este directorul de la Arcul de Triumf, care se consideră mai presus de ceilalți și crede că este privilegiat.

Alocarea bugetului pentru complexele sportive

Anul acesta, Agenția Națională pentru Sport a alocat un buget în valoare de 252 de milioane de lei pentru cele 10 Complexe Sportive Naționale, precum și pentru alte instituții și cluburi sportive subordonate. Bugetul a fost împărțit în funcție de performanțele și mărimea fiecărei unități. Suma a fost destul de generoasă, iar Elisabeta Lipă a menționat că directorul de la Arcul de Triumf nu ar trebui să se plângă, având în vedere că a primit o sumă considerabilă în afara salariilor.

Conform șefei ANS, bugetele alocate trebuie să fie utilizate pentru asigurarea salariilor și a întreținerii, însă complexele sportive trebuie să genereze și venituri proprii. Elisabeta Lipă speră că directorul de la Arcul de Triumf va arăta mai multă maturitate și se va descurca în aceste vremuri dificile, fără a se plânge constant de lipsa fondurilor.

Concluzie

Anunțurile publice făcute de Elisabeta Lipă, șefa ANS, cu privire la finanțarea insuficientă a Complexului Sportiv Național “Arcul de Triumf”, au stârnit controverse și critici. Directorul Radu Popa a fost acuzat de lipsă de maturitate și de comportament de copil răsfățat, în timp ce Lipă a susținut că complexele sportive trebuie să se descurce și să genereze venituri proprii. Cu toate acestea, problemele de finanțare rămân, iar implicațiile asupra funcționării și dezvoltării complexului sportiv

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments