Monday, June 24, 2024
HomePoliticaSecretul celor 28 de ani de suplinire a lui Dumitru Buzatu

Secretul celor 28 de ani de suplinire a lui Dumitru Buzatu

Secretul celor 28 de ani de suplinire a lui Dumitru Buzatu

Dumitru Buzatu, cunoscut ca marele profesor filozof, a avut un parcurs educațional inedit, care adaugă mister vieții sale. Născut în 1955, la Ruginoasa, despre copilăria sa și începuturile în învățământ nu se cunosc prea multe detalii. Cu toate acestea, se știe că tatăl său era cioban și îl trimitea adesea să pască oile. După finalizarea școlii primare în comuna sa natală, a urmat liceul în orașul Pașcani. Însă, în jurul anului 1973, parcursul său a luat o direcție neașteptată – a fost înrolat în armată.

După ce a trecut prin serviciul militar, Dumitru Buzatu s-a întors acasă și a lucrat pentru o perioadă ca cioban la oile tatălui său. Însă, aspirațiile sale erau mai mari și dorința de a avansa în viață l-au determinat să se îndrepte către învățământ. Astfel, a devenit suplinitor de limba rusă în satul Vascani, comuna sa natală, deținând această poziție timp de peste 10 ani. Cu toate că era angajat ca necalificat în învățământ, Dumitru Buzatu a demonstrat o pasiune și o dedicare remarcabile în activitatea sa didactică.

La vârsta de 31 de ani, în anul 1986, Dumitru Buzatu a luat examenul de admitere la Facultatea de Istorie-Filozofie din cadrul prestigioasei Universități “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Acest moment a marcat o nouă etapă în viața sa, însă anul finalizării studiilor superioare a rămas sub semnul întrebării. Conform unor surse, se pare că Dumitru Buzatu ar fi obținut licența în anul 1988. Totuși, există voci care contrazic această informație și susțin că acesta ar fi absolvit facultatea în anul 1990.

Ovidiu Șimonca, un fost coleg al lui Dumitru Buzatu și jurnalist la revista ieșeană Timpul, a dezvăluit că a fost martor al evoluției academice a acestuia. Potrivit lui Șimonca, Dumitru Buzatu a scris în primul număr al ziarului “Opinia studențească” în decembrie 1989 și ar fi absolvit facultatea în 1990. Această mărturie aduce noi elemente în discuție și adaugă un mister carierei filozofului.

Indiferent de anul exact al finalizării studiilor, se știe că Dumitru Buzatu a fost un profesor dedicat și respectat. După absolvirea facultății, a devenit profesor titular de științe socio-umane, lucrând la diferite licee din zona Târgu Neamț și Vaslui. În special, s-a ocupat de catedra de la Liceul “Emil Racoviță” timp de 28 de ani.

Parcursul lui Dumitru Buzatu s-a diversificat și în sfera politică. În anul 1992, acesta a intrat în viața parlamentară, devenind deputat. Pe parcursul carierei sale politice, Dumitru Buzatu a deținut și funcții importante în cadrul Consiliului Județean Vaslui, unde a fost vicepreședinte și apoi președinte.

În concluzie, parcursul lui Dumitru Buzatu este unul complex și cu numeroase întrebări nerezolvate. De la cioban la profesor și politician, el a lăsat o amprentă puternică în comunitatea în care a trăit și a activat. Iată cum personalitatea sa fascinantă a fost prinsă într-o narativă plină de mistere, care continuă să captureze interesul publicului.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General