Sunday, April 21, 2024
HomeLifestyleSecretele frumuseții reginei Maria Antoaneta dezvăluite

Secretele frumuseții reginei Maria Antoaneta dezvăluite

Secretele frumuseții reginei Maria Antoaneta dezvăluite

Știați că Maria Antoaneta, celebra regină a Franței din secolul al XVIII-lea, avea propriile secrete de frumusețe? Ei bine, descoperirile recente au dezvăluit câteva dintre aceste tehnici și rețete utilizate de regină pentru a-și menține pielea strălucitoare și aspectul impecabil.

Dimineața, regina folosea o soluție specială numită Eau Cosmetique de Pigeon, care era inventată și utilizată pentru prima dată de daneze. Această soluție se compunea dintr-un amestec de sucuri de nuferi, pepeni, castraveți și lămâi, împreună cu plante precum cicoare, floare de crin și borago. Ingredientul secret al soluției era compotul realizat din porumbei copți. Toate acestea erau amestecate împreună cu zahăr, borax, camfor și vin alb, iar soluția se lăsa să macereze timp de două săptămâni.

Pielea albă era considerată în acea epocă ca fiind un semn de noblețe, indicând faptul că persoana respectivă nu trebuia să muncească în soare. Maria Antoaneta folosea un fond de ten numit Eau d’Ange pentru a obține o piele perfectă. Secretul măștii de față pe care o folosea regina era reprezentat de combinarea a 2 linguri de coniac, 1 albuș de ou, sucul de la o lămâie și lapte praf. Amestecând aceste ingrediente, obținea o pastă care avea efect exfoliant și hidratant.

Regina franceză aplica adesea machiaj de culoare roșie pe buze și obrajii săi. În acest scop, Maria Antoaneta folosea carminul, un pigment obținut din insecte, care era apoi amestecat cu un acid și cu alaun. Acest mix de ingrediente adăuga un aspect vibrant feței reginei. De asemenea, ea avea grijă să exfolieze pielea prin utilizarea unor bureți din muselină umpluți cu tărâțe și săpunuri parfumate.

În privința mâinilor sale delicate, regina folosea mănuși umplute cu ceară, apă de trandafiri și ulei de migdale pentru a le menține catifelate. În ceea ce privește părul său, Maria Antoaneta obținea un aspect strălucitor și o culoare plină de viață prin aplicarea unui amestec de șofran, turmenic, lemn de santal și rubarbă. Deși de multe ori era văzută purtând peruci elaborate, regina prefera să-și lase părul liber în timpul momentelor de relaxare din după-amiazață.

Astfel, secretele frumuseții reginei Maria Antoaneta nu au pierit odată cu trecerea timpului. Această femeie impunătoare a reușit să-și mențină un aspect strălucitor și o piele perfectă prin utilizarea unor metode și rețete inovatoare pentru epoca sa. Chiar și astăzi, putem învăța câteva trucuri de frumusețe de la această regină legendă, care a rămas în istorie ca un simbol al eleganței și rafinamentului.

Sursă: Click! Sănătate.ro

Taguri:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments