Secretele Depozitării Salatei: Cum Să O Ținem Proaspătă O Lună Întreagă!
Salata, acel aliment super sănătos, dar foarte perisabil, se poate strica foarte repede, adică în câteva zile, poate 2-3, chiar dacă o cumperi recent. Frunzele devin mai ales, de obicei, maro la culoare și există riscul să mucegăiască, ceea ce nu e deloc plăcut, nu-i așa? Aici intervine întrebarea cum faci ca să nu mai ai probleme cu salata ta preferată și să reziste în frigider foarte mult, o lună întreagă chiar. Iată câteva metode, dar să le înțelegi bine.
Specialiștii ne propun o metodă foarte simplă, dar să știi că nu îți ia foarte mult timp, trebuie să aloci doar vreo 10 minute ca să ai salata curată și bună, gata de păstrat, astfel încât să te bucuri de ea mai mult. E fain, nu-i așa, să ai salata proaspătă mai mult timp? Însă trebuie să te organizezi!
Primul lucru, păi trebuie să tai salata așa cum ai face dacă vrei să o consumi, adică toci, desigur. Poți folosi un cuțit, sau o foarfecă specială, sau pur și simplu să o rupeți cu mâna, dar, să știi, dacă ai cuțit, să fie cu lamă ceramică că ajută la oxidare. Apoi pui salata într-o strecurătoare și lași apa rece să curgă peste ea, după cum scrie pe site-ul ăla, hellotaste, care e foarte util.
Următorul pas este să usuci bine salata, că, altfel nu e bine. Se poate face asta cu un uscător de salată, dar dacă nu ai, trebuie să recurgi la alte metode care durează, dar merită. Întinde pe blatul de bucătărie un prosop de hârtie, punând salata uniform și acoperind-o cu un alt prosop pe deasupra, apăsând puțin pentru a absorbi apa, dar trebuie să schimbi prosopul, căci va rămâne ud.
Când salata este uscată, acuma poți să o pui într-un vas de sticlă cu capac, care să se închidă ermetic, dar la fel, poți folosi un borcan care are deschiderea suficient de mare, deci mai multe variante să alegi. E important să nu neglijezi detaliile acestea, căci păstrarea salatei depinde de ele!
Înainte de a închide bine vasul, nu uita să pui deasupra un prosop de bumbac împăturit în patru, da? Acesta nu trebuie să fie grozav de gros, ci un prosop obişnuit, chiar e ok. Chiar poți folosi și un prosop de hârtie, dar orice ai alege, trebuie să schimbi zilnic. Căci dacă nu ești atent, umezeala va distruge tot.
O opțiune la fel de bună e să înveți să pui salata într-o pungă cu fermoar, împreună cu un prosop de bumbac sau hârtie, păstrându-se, adică, bine, la fel ca în vasul de sticlă. Uite, așa ai mai multe soluții, dar treaba e să respecți toți pașii, și fiecare detaliu contează, ca să nu ai surprize neplăcute.
Deci, salata pregătită trebuie să stea la frigider, căci așa va rămâne bună de consum și după o lună, totul, zic, depinde de tine să nu lași umezeala să ajungă la ea. Acum, mirosit de fiecare dată când schimbi prosopul e foarte important, să te asiguri că nu sunt urme de deteriorare. Dacă marginea începe să devină maro, e semn că ar trebui să o mănânci repede, poate, o rețetă, delicioasă, ca salată grecească!
Dacă ai o cantitate mai mare de salată, atunci poți folosi un vas de sticlă, porționând direct după necesitățile tale sau ale familiei, să consumi mai întâi frunzele care se deteriorează, asta e și ideea, să nu dai greș, scrie sursa.
salata recomandari uscarea_salatei depozitare_salata frigider_salata detalii_depozitare