Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateSeceta provoacă lipsa apei în Viforâta și Băceni: Autoritățile intervin de urgență

Seceta provoacă lipsa apei în Viforâta și Băceni: Autoritățile intervin de urgență

Seceta provoacă lipsa apei în Viforâta și Băceni: Autoritățile intervin de urgență

Pompierii au fost mobilizați să transporte apă în localitățile Viforâta și Băceni, folosind o cisternă de 8.000 de litri în urma secetei prelungite care a afectat grav regiunea. Autoritățile locale au anunțat că planifică distribuirea apei potabile în scurt timp pentru a veni în ajutorul comunităților afectate de lipsa resurselor hidrice.

  • ISU Buzău a efectuat mai multe transporturi de apă în ultimele zile pentru a acoperi necesitățile urgente ale locuitorilor. Alisa-Antonia Ioniță, purtător de cuvânt al ISU Buzău, a confirmat că operațiunile de transport au avut loc în localitatea Dobrilești, comuna Merei, și în comuna Berca, precizând că situația impune măsuri imediate.

Cauzele secetei din zonă au fost identificate ca fiind principalul factor al crizei de apă cu care se confruntă comunitățile Viforâta și Băceni. Seceta prelungită a dus la secarea fântânilor, lăsând oamenii fără acces la apă potabilă, ceea ce a creat o situație de urgență care necesită intervenția rapidă a autorităților competente.

  • Locuitorii din zonele afectate sunt forțați să facă față unor dificultăți semnificative, mai ales că mulți dintre aceștia sunt persoane în vârstă, care au nevoie de apă nu doar pentru consumul personal, ci și pentru animalele pe care le dețin. Viceprimarul comunei Berca, Denis Eugen Ionescu, a subliniat nevoia urgentă de asistență, menționând că peste 50 de persoane din Băceni se confruntă cu lipsa apei potabile necesare zilnic.

În încercarea de a gestiona situația de criză, autoritățile locale și ISU Buzău au început să colaboreze strâns pentru a asigura aprovizionarea cu apă a comunităților afectate de secetă. Pe lângă transporturile de apă menajeră deja realizate, se pregătește aducerea unor cantități suplimentare de apă potabilă pentru a acoperi cerințele imediate ale locuitorilor din Viforâta și Băceni.

TAGS:

Seceta, Apa, Buzău, Viforâta, Băceni

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General