Tuesday, April 16, 2024
HomeSportSchimbare istorică în fotbalul românesc - jucătorii nu mai sunt obligați să...

Schimbare istorică în fotbalul românesc – jucătorii nu mai sunt obligați să semneze contracte la 16 și 19 ani

Schimbare istorică în fotbalul românesc – jucătorii nu mai sunt obligați să semneze contracte la 16 și 19 ani

Instituția fotbalistică a României a luat o decizie istorică privind jucătorii de copii și juniori. Prin votul Comitetului Executiv al FRF în ședința de marți, a fost anulată obligativitatea ca tinerii fotbaliști să semneze contracte la vârsta de 16 și 19 ani cu cluburile la care s-au format. Astfel, se face istorie în fotbalul românesc, asigurându-se o nouă perioadă de libertate și posibilitate de alegere pentru acești jucători în privința viitorului lor în fotbal.

Schimbarea mult așteptată în fotbalul românesc

Fotbalul românesc se diferenția de alte țări prin această prevedere unică, conform afirmațiilor Sindicatului Fotbaliștilor Amatori și Non-amatori (AFAN). Până acum, jucătorii care ajungeau la vârsta de 16 și 19 ani, obligatoriu trebuiau să semneze un contract cu cluburile la care s-au format, dacă aceasta era propunerea oferită. Această regulă a stârnit numeroase controverse și nemulțumiri în rândul tinerilor jucători și a Sindicatului Fotbaliștilor, care au luptat pentru schimbarea acestei prevederi de ani de zile.

De curând, prin perseverența președintelui AFAN, Emilian Hulubei, această prevedere controversată a fost eliminată din regulamentul fotbalului românesc. Membrii Comitetului Executiv al FRF au anulat obligativitatea ca jucătorii să semneze contracte la vârsta de 16 ani și la vârsta de 19 ani cu cluburile care i-au format. Această schimbare majoră aduce o mare bucurie pentru tinerii fotbaliști și o libertate de decizie în ceea ce privește viitorul lor în fotbal.

Victorie pentru libertatea jucătorilor

Emilian Hulubei, președintele AFAN, este încântat că munca și demersurile depuse în acest sens au dat roade și că changeschimbarea a acționat în beneficiul tinerilor fotbaliști. “E o decizie istorică! De ani de zile luptăm pentru desființarea acestei reguli! Am reușit, în sfârșit, cu concursul FRF! Jucătorii depind doar de ei, își pot decide viitorul singuri, nu mai sunt legați de cluburile care i-au format. Am câștigat procese la TAS în speța asta, inclusiv Tribunalul recomandase schimbarea regulii, a constatat că nicăieri în lume juniorii nu mai erau legați de cluburi”, a declarat Emilian Hulubei, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Această schimbare aduce o mare victorie pentru tinerii fotbaliști, întrucât până acum existau anumite consecințe pentru cei care refuzau să semneze contractele propuse de cluburile la care au fost formați. Conform regulamentului anterior, un jucător care nu semna un contract la vârsta de 16 ani risca o suspendare de doi ani și penalități financiare. Această presiune și constrângere financiară reprezentau un obstacol pentru mulți tineri talentați care nu se simțeau pregătiți să se lege contractual de un club la o vârstă atât de fragedă.

Noi oportunități și libertate de decizie pentru tinerii fotbaliști

Odată cu această schimbare, jucătorii de 16 și 19 ani nu mai sunt obligați să semneze contracte cu cluburile care i-au format. Această modificare aduce o serie de oportunități și libertate de decizie pentru acești tineri fotbaliști talentați. De acum înainte, ei vor avea posibilitatea de a alege singuri clubul cu care doresc să semneze și de a-și decide viitorul în fotbal în mod independent.

Până acum, jucătorii erau legați contractual pentru o perioadă de trei ani, cu salarii minime și creșteri treptate pe parcursul acestui termen. Cei care refuzau să semneze contractele erau sancționați cu suspendarea pentru doi ani și penalități financiare. Această presiune impusă tinerilor fotbaliști nu le permitea să își dezvolte pe deplin talentul și să exploreze și alte oportunități în cariera lor sportivă.

Jucătorii de fotbal în România vor beneficia acum de mai multă flexibilitate și de posibilitatea de a alege clubul care li se potrivește cel mai bine, fără constrângerile unui contract obligatoriu. Această schimbare este considerată un pas important în dezvoltarea fotbalului românesc și în susținerea talentelor tinere pentru a-și atinge potențialul maxim.

Concluzie

Anularea obligativității ca jucătorii de fotbal de 16 și 19 ani să semneze contracte reprezintă o schimbare istorică în fotbalul românesc. Această decizie oferă tinerilor fotbaliști oportunitatea de a-și decide viitorul singuri, fără a fi legați contractual de cluburile care i-au format. Această schimbare aduce mai multă libertate și flexibilitate pentru jucători și reprezintă un pas important în dezvoltarea fotbalului românesc.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments