Tuesday, April 16, 2024
HomeSportScene șocante într-un liceu din Suceava: tatăl unui elev a intrat peste...

Scene șocante într-un liceu din Suceava: tatăl unui elev a intrat peste profesor în clasă și l-a luat la bătaie

Scene șocante într-un liceu din Suceava: tatăl unui elev a intrat peste profesor în clasă și l-a luat la bătaie

Un conflict violent a avut loc în Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din Orșova, unde doi elevi în vârstă de 15 ani, aflați în clasa a XI-a, s-au luat la bătaie. Confruntarea a avut consecințe grave, unul dintre elevi ajungând la spital. Directorul școlii a reacționat imediat și a apelat la ajutorul poliției pentru a restabili ordinea și a lua măsurile necesare. Incidentul a șocat comunitatea locală și a stârnit îngrijorare în rândul părinților și profesorilor.

Un caz revoltător de violență în mediul școlar

Evenimentul regretabil a avut loc în urma unui conflict spontan între cei doi elevi. Poliția din Orșova a intervenit imediat după ce a fost alertată prin apel telefonic despre situație. Potrivit autorităților, elevii s-au angajat într-o ceartă acerbă, care a degenerat rapid într-o bătaie cruntă. Unul dintre elevi a suferit răni serioase și a fost transportat de urgență la spital pentru investigații suplimentare.

“La data de 29 ianuarie, ora 14.20, Poliția municipiului Orșova a fost sesizată telefonic despre faptul că între doi elevi ar fi avut loc un conflict. La fața locului s-au deplasat polițiștii orșoveni care, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit că pe fondul unor discuții contradictorii între doi elevi ai unui liceu din Orșova a avut loc un conflict spontan, în urma căruia unul dintre ei ar fi fost agresat de celălalt. Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri de specialitate, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți, subcomisar Roxana Murtazina.

Dosar penal și anchetă internă la școală

La scurt timp după incident, polițiștii au întocmit un dosar penal în urma agresiunii. Totodată, conducerea liceului a deschis o anchetă internă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs conflictul și pentru a lua măsurile disciplinare corespunzătoare. Acest incident a atras atenția asupra problemei violenței în școli, care reprezintă o problemă serioasă în sistemul de învățământ românesc.

Institutul Național de Statistică a publicat recent date relevante cu privire la incidentele de bullying din școli. Potrivit acestora, îngrijorător este faptul că 82% dintre elevii din România au fost martori ai unor situații de bullying în școală. De asemenea, se remarcă faptul că rețelele sociale joacă un rol important în răspândirea acestor comportamente violente, fiind implicate în proporție de 79% în incidentele de bullying.

Organizația Salvați Copiii a evidențiat că fenomenul bullying-ului este o problemă cu consecințe grave la nivel internațional. Potrivit UNICEF, mai mult de unu din trei elevi cu vârste cuprinse între 13 și 15 de ani devin victimele bullying-ului la nivel global. De asemenea, aproximativ 720 de milioane de copii de vârstă școlară se confruntă cu agresiuni fizice, în țări în care acest comportament nu este interzis prin lege.

Ziua internațională pentru nonviolență în școli

Astăzi, în data de 30 ianuarie, este sărbătorită „Ziua internațională pentru nonviolență în școli”. În acest context, ministrul Educației, Ligia Deca, a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care a evidențiat importanța promovării valorilor precum toleranța și respectul reciproc în mediul educațional. Aceasta a subliniat necesitatea identificării cauzelor violenței și a implementării unor măsuri eficiente de prevenire și sancționare a comportamentelor violente în școli.

TAGS: Liceul Teoretic Traian Lalescu, Orșova, violenta in scoli, bullying

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments