Sunday, June 23, 2024
HomeSportScene neașteptate la Galați. Un tânăr a fost prins cu patru buletine...

Scene neașteptate la Galați. Un tânăr a fost prins cu patru buletine de vot în buzunar

Ziua electorală duminică 9 iunie nu a fost lipsită de incidente, însă multe dintre ele au fost cu adevărat bizare. Drept dovadă cazul tânărului din Galați care a fost prins cu patru buletine de vot în buzunar. Ar fi votat ca orice cetățean onest, însă a introdus în urnă un singur buletin de vot, restul fiind luate drept suvenir.

Un tânăr a fost prins cu patru buletine de vot în buzunar în Galați

Tânărul de 22 de ani a fost prins cu voturile în buzunar de o femeie din localitate, care a chemat Poliția. ”Scoate. ce sunt alea? Chemați Poliția! Unul este introdus și patru le-a avut în buzunar nevotate”, a explicat femeia care l-a prins pe tânăr cu voturile furate.

Tânărul a fost informat că votul i-a fost anulat, după care a fost nevoit să ofere mai multe declarații la secție. Mai mult, tânărul are acum dosar penal pentru furt. La nivelul țării au fost deschise 400 de dosare penale pentru tentativă de fraudă, dar și pentru scandaluri, furturi sau continuarea campaniei electorale.

Conform Observatornews.ro, amenzile date în ziua votului la nivelul întregii țări au depășit 320.000 de lei. Între timp, pentru unii alegători și candidați rivalitatea politică a fost luată mult prea în serios, astfel că au fost raportate nenumărate încăierări, precum și furturi sau secții de votare atacate.

Inclusiv candidatul USR la Primăria Sector 3, Lucian Judele, a fost lovit cu pumnul în față de contracandidatul AUR. Întreaga scenă a fost filmată și publicată pe Facebook, după ce Judele a ajuns la urgențe. ”Aş fi vrut în acest moment să scriu un mesaj în care să vă mulţumesc tuturor pentru lupta pe care am dat-o împreună pentru Sectorul 3 şi pentru Capitală. Din păcate, acum mă aflu într-un spital… Am ajuns aici din cauza unei traume provocate de oamenii de nădejde ai lui Negoiţă trimişi să se asigure că iese cine trebuie”, a scris Lucian Judele pe Facebook.

Candidatul Lucian Judele a fost lovit în față de un candidat AUR

Mai mult, candidatul ADU spune că angajații SMURD au spălat sângele său de pe trotuar. ”Trauma a fost, de altfel, provocată de faţă cu jandarmii şi în timp ce eram la telefon cu 112, încercând să le spun să vină urgent pentru că 3 indivizi mă ameninţă. Nu au mai apucat să ajungă, au venit direct cei de la SMURD să spele balta de sânge.

Adus cu SMURD-ul la spital, sunt certat că am ajuns unde nu trebuie… că pentru urgenţa mea au nevoie de alţi specialişti pe care spitalul nu îi are. Acum se ceartă cei de la SMURD cu personalul medical. Cei de la SMURD spun că mă lasă aici, iar cei din spital spun că trebuie să ajung urgent în altă parte. Până una-alta… Noapte bună, România! Noapte bună, democraţie din Sectorul 3”, a completa Judele.

Între timp, în Râmnicelu Vechi din Buzău, localnicii au atacat cu bolovani secția de votare din sat. A fost nevoie de intervenția mascaților pentru a calma spiritele, după ce președintele secției de votare ar fi furat o ștampilă de vot și mai multe buletine. Acestea au fost ascunse într-o geantă, însă unul dintre votanți a observat tentativa de fraudă.

Revoltați, oamenii au spart geamurile secției de votare, însă nimeni nu a fost rănit. S-au ales cu dosar penal atât atacatorii, cât și președintele secției de votare, care se face vinovată de sustragere sau distrugere de înscrisuri. Procurorii fac acum cercetări în acest caz bizar.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General