Monday, July 22, 2024
HomeActualitateScandalul retragerii Apaserv din municipiul Roman: Dezvăluiri și Speculații

Scandalul retragerii Apaserv din municipiul Roman: Dezvăluiri și Speculații

Scandalul retragerii Apaserv din municipiul Roman: Dezvăluiri și Speculații

Compania județeană Apaserv a confirmat oficial retragerea sa din municipiul Roman, generând un val de controverse și speculații. După săptămâni de zvonuri și informații eronate răspândite de diverse surse, Apaserv a emis un comunicat de presă pe pagina sa de Facebook, anunțând retragerea definitivă și precizând că operațiunea de predare-primire va avea termen limită până pe 15 iulie.

În cadrul comunicatului, Apaserv a informat comunitatea din Roman despre procedurile necesare și a solicitat accesul la căminele de branșament pentru citirea contorilor, în vederea emiterii facturilor finale de regularizare. Decizia de retragere a fost explicată prin hotărârea Consiliului Local din decembrie 2023, care a delegat serviciul către un alt operator regional.

Cu toate acestea, au apărut întrebări legate de modul în care comunicatul a fost distribuit, doar pe pagina de Facebook a companiei, fără a fi transmis și prin mailurile obișnuite către presă. Astfel, s-a ridicat problema accesului jurnaliștilor la informații relevante și la transparența procesului de retragere.

O altă chestiune esențială care a stârnit controverse este legată de durata în care directorul Apaserv, Vlad Angheluță, va rămâne în funcție. Având în vedere contextul politic și relațiile strânse cu PSD-ul, există speculații cu privire la decizia de numire și de menținere a acestuia în funcție, considerată a fi una politică.

Diverse aspecte din mandatul lui Angheluță au fost aduse în discuție, precum implicarea sa în probleme legate de proiecte ratate, rezilierea contractelor importante și relațiile sale cu partidele politice. Se ridică întrebări privind eficiența managerială a acestuia și impactul deciziilor sale asupra serviciului public de alimentare cu apă și canalizare.

Pe lângă aspectele politice, există și îngrijorări legate de modul în care Apaserv va acoperi cheltuielile ulterioare retragerii din municipiul Roman. Cu o cotă de piață semnificativă afectată, se pune problema sustenabilității financiare a companiei și a modului în care va gestiona pierderile generate de această retragere.

În final, scandalul legat de retragerea Apaserv din Roman ridică o serie de semne de întrebare cu privire la transparența procesului, eficiența managementului și relațiile cu partidele politice implicate. Comunitatea din Roman așteaptă clarificări și soluții care să garanteze asigurarea serviciilor de apă și canalizare, în ciuda schimbărilor semnificative care au loc în sectorul local al alimentării cu apă.

TAGS:

retragere, Apaserv, municipiu Roman, scandal, Vlad Angheluță
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General