Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateScandalul Mită din Baia Mare: Soacra și Socrua fostului Primar Cherecheș, Condamnați...

Scandalul Mită din Baia Mare: Soacra și Socrua fostului Primar Cherecheș, Condamnați la Închisoare cu Suspendare

\

Scandalul Mită din Baia Mare: Soacra și Socrua fostului Primar Cherecheș, Condamnați la Închisoare cu Suspendare

\

Un nou episod din drama justiției românești a fost încheiat odată cu condamnarea soacrei și socru-lui fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Claudia Gliga, mama lui Cherecheș, a primit o sentință de 3 ani de închisoare cu suspendare, iar soțul acesteia, Petru Gliga, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare. Cei doi au fost găsiți vinovați pentru tentativa de a cumpăra o sentință favorabilă pentru ginerele lor, într-un act de corupție care a șocat opinia publică.

\

Scenariul Tentativei de Mită și Denunțul Judecătoarei Implicate

\

Evenimentele care au condus la condamnarea soacrei și socru-lui lui Cherecheș au avut loc în urmă cu aproximativ un an, înainte ca fostul primar să-și afle sentința definitivă. Cei doi au încercat să corupă o judecătoare pentru a obține o soluție favorabilă pentru Cherecheș. Magistrata a făcut imediat un denunț la DNA, iar Claudia și Petru Gliga au fost prinși în flagrant delict atunci când ofereau o sumă considerabilă de bani acesteia, încercând să influențeze decizia judecătorească.

\

Procurorii DNA i-au acuzat pe cei doi de dare de mită și complicitate la corupție, iar instanța de judecată a decis ca pe durata termenului de supraveghere să participe la programe de reintegrare socială. De asemenea, suma de 50.000 de euro, oferită ca mită, a fost confiscată, pentru a descuraja astfel de practici ilegale în viitor.

\

Fuga și Extradarea Fostului Primar Cătălin Cherecheș

\

Fostul primar Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în acest dosar al corupției, însă acesta a fugit din țară cu scopul de a evita executarea pedepsei. Cherecheș a fost ulterior localizat și capturat în Germania, iar autoritățile române au solicitat extrădarea sa pentru a-și ispăși sentința în țară. Astfel, finalul tragic al acestui caz de corupție pare să fi marcat un important pas în lupta anticorupție din România.

\

Lorena PINTILIE

\

Post-ul Cazul „prăjiturilor” familiei Gliga, ajuns la final? Ce sentință au primit socrii lui Cherecheș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

\

Tags:

\corupție \mită \extrădare
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General