Saturday, May 18, 2024
HomeSportScandalul Finanțării Campaniei Electorale a Primarului General Nicușor Dan: AUR Acuză, Primarul...

Scandalul Finanțării Campaniei Electorale a Primarului General Nicușor Dan: AUR Acuză, Primarul Răspunde

Scandalul Finanțării Campaniei Electorale a Primarului General Nicușor Dan: AUR Acuză, Primarul Răspunde

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a aprins scânteia unui scandal politic în București, depunând o plângere penală împotriva primarului general, Nicușor Dan, în legătură cu finanțarea campaniei electorale. Nicușor Dan a fost provocat de acuzațiile lansate de AUR, susținând că afirmațiile sunt lipsite de sens și că finanțarea a provenit din donații de la peste 2.000 de susținători.

Cererea AUR de Investigare Riguroasă

Potrivit declarațiilor lui Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, costurile reale ale panourilor publicitare folosite în campania lui Nicușor Dan sunt considerabil mai mari decât cele declarate oficial. AUR a solicitat autorităților să analizeze atent sursa finanțării pentru promovarea electorală intensă a lui Nicușor Dan.

“Am depus o plângere penală împotriva lui Nicușor Dan. Locuitorii Capitalei trebuie să cunoască sursele reale de finanțare ale publicității electorale excesive care a inundat orașul”, a declarat și Mihai Enache în legătură cu acțiunea AUR împotriva primarului general.

George Simion Pornește Anchora

George Simion, președintele AUR, a subliniat necesitatea ca Nicușor Dan să dezvăluie public natura relației sale cu Matei Păun, un afacerist controversat. Simion a susținut că obligația lui Dan față de alegători este de a clarifica legăturile cu Păun, acuzând lipsa de transparență în acest sens. Acesta a evidențiat că plângerea penală împotriva primarului a fost formulată în colaborare cu Mihai Enache, candidatul AUR la primăria bucureșteană.

Răspunsul Determinat al Primarului Nicușor Dan

Nicușor Dan nu s-a lăsat intimidat de atacurile lansate de AUR, respingând categoric afirmațiile și subliniind că afirmațiile sunt lipsite de bază. Primarul a subliniat că costurile afișajului electoral au fost acoperite în totalitate din donații, realizate de peste 2.000 de persoane care susțin viziunea sa pentru București. Nicușor Dan a evidențiat că Matei Păun nu se numără printre donatori și nu este implicat activ în campania actuală pentru Primăria Generală.

Clarificări cu Privire la Matei Păun și Finanțarea Campaniei

În replică la acuzele legate de presupuse conexiuni ale firmei de publicitate cu Matei Păun, Nicușor Dan a subliniat că acesta nu a fost implicat în finanțarea sau managementul campaniei electorale. Afaceristul controversat a fost menționat în presă ca având legături în domeniul afacerilor, inclusiv legături presupuse cu Rusia. Deputatul PSD, Dan Cristian Popescu, a intervenit remarcând că Matei Păun controlează firma cu care Nicușor Dan a colaborat pentru promovarea electorală și a subliniat presupusele sale conexiuni internaționale.

Nicușor Dan Nu Recunoaște Legături Controversate

Nicușor Dan a respins ferm acuzațiile ce îi atribuie relații dubioase sau neclare cu Matei Păun, menționând că contractul pentru publicitatea outdoor a fost semnat cu o firmă românească și a fost plătit conform prețurilor de pe piață. Primarul a insistat că nu este informat despre presupusele legături pro-ruse ale lui Matei Păun și a subliniat că acesta nu a jucat un rol în campania electorală în curs.

Despre Sursa Finanțării Campaniei Electorale a Primarului General

Nicușor Dan a dat asigurări că sursele de finanțare pentru campania electorală sunt transparente și conform legislației în vigoare, subliniind că donațiile obținute au fost folosite exclusiv pentru activitățile electorale. începând cu primul tur al alegerilor locale.

Tags: Scandal-politic, Finantare-campanie-electorala, Nicusor-Dan, AUR, Mihai-Enache, George-Simion, Matei-Paun

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments