Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeSportScandalul Ferma Dacilor: Detalii despre Alina Cealâcu și încercările ei de a...

Scandalul Ferma Dacilor: Detalii despre Alina Cealâcu și încercările ei de a cumpăra terenuri agricole extravilane în Gura Vadului

Scandalul Ferma Dacilor: Detalii despre Alina Cealâcu și încercările ei de a cumpăra terenuri agricole extravilane în Gura Vadului

Cazul Ferma Dacilor a șocat întreaga țară în urma incendiului dezastros care a avut loc și în urma căruia opt oameni și-au pierdut viața. În centrul acestui scandal se află Cornel Dinicu, care se află în arest preventiv, și administratorii firmei Ferma Dacilor, Adrian Ristin și Adelina Ilie, care se află în arest la domiciliu. Ultima persoană implicată în acest caz este Alina Cealâcu, care a devenit subiectul atenției presei în legătură cu terenul de la Gura Vadului pe care s-a ridicat pensiunea.

Alina Cealâcu a dorit să cumpere două terenuri agricole extravilane în Gura Vadului. Terenul deținut de ea în acte este situat în apropierea Fermei Dacilor și a fost aprobat pentru construcții în cadrul complexului Ferma Dacilor în 2016. Recent, Consiliul Local a decis prelungirea perioadei de valabilitate a PUZ-ului pentru acest teren până la data intrării în vigoare a noului PUG al comunei.

Conform declarațiilor prefectului de Prahova, Virgiliu Nanu, Ferma Dacilor a fost construită fără autorizație și a intrat în legalitate abia în 2020, când a fost obținut un certificat de edificare a construcției. Suprafața totală a terenului pe care se află Ferma Dacilor este de aproape 40 de hectare, conform declarației lui Cornel Dinicu, iar Alina Cealâcu a încercat să cumpere alte două terenuri agricole extravilane în Gura Vadului.

Interesant este faptul că Alina Cealâcu a figurat în documentele de vânzare ca preemptor III pentru cele două terenuri agricole. În aceste documente, nu au mai fost identificați alți preemptori. Dreptul de preempțiune permite proprietarului sau arendașului terenului agricol vecin să cumpere terenul supus vânzării. Așadar, având un teren în vecinătate, Alina Cealâcu a vrut să se extindă și să cumpere cele două terenuri puse în vânzare.

În ciuda acestui fapt, Alina Cealâcu nu și-a exercitat dreptul de preempțiune pentru cumpărarea celor două terenuri agricole. Proprietarii au reluat procedura de vânzare a terenurilor imobiliare după ce Alina Cealâcu a renunțat la dreptul de preempțiune. De menționat că Cornel Dinicu și Alina Cealâcu au fost parteneri în firma Zaco SRL, aceasta fiind implicată într-un proces de insolvență.

Potrivit lichidatorului financiar al firmei Zaco SRL, Cornel Dinicu și Alina Cealâcu au fost dați în judecată pentru recuperarea unei sume de aproximativ un milion de lei, reprezentând o parte din datoriile acumulate de firmă. Cu toate acestea, în martie 2022, Dinicu și Cealâcu au câștigat procesul cu lichidatorul judiciar.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments