Tuesday, April 16, 2024
HomeSportScandalul facturilor de apă și încălzire: O femeie din Iași plătește pentru...

Scandalul facturilor de apă și încălzire: O femeie din Iași plătește pentru întregul bloc, iar bucureștenii se confruntă cu sume uriașe în luna februarie 2024

Scandalul facturilor de apă și încălzire: O femeie din Iași plătește pentru întregul bloc, iar bucureștenii se confruntă cu sume uriașe în luna februarie 2024

Un caz incredibil zguduie orașul Iași, unde o femeie a ajuns să fie responsabilă de plata facturii la apă pentru întregul bloc de locuințe în care locuiesc. Maria, din Cotnari, s-a trezit într-o situație aberantă din cauza unei greșeli făcute acum 10 ani de furnizorul de apă. Această situație a fost provocată de montarea unui singur apometru pentru întreg imobilul, iar acum femeia se vede nevoită să suporte costurile, în lipsa unei soluții viabile.

Situația din Iași: Plata apei pentru întregul bloc

Conform informațiilor oferite de Observatornews.ro, acum un deceniu furnizorul a instalat un singur contor de apă pentru întregul imobil. Fără un administrator care să gestioneze situația în mod corect, Maria a fost nevoită să se implice și să semneze contractul în numele său, situație care a dus la acest coșmar financiar. Rezilierea contractului și obținerea unuia individual ar fi o soluție, însă ceilalți locatari nu sunt interesați de această variantă și nu se arată dispusi să instaleze apometre proprii.

Situația devine și mai complicată având în vedere că majoritatea locatarilor sunt restanțieri la plata facturilor de utilități, iar femeia se vede nevoită să acopere toate deficiențele financiare. Dacă Maria ar renunța la contractul semnat acum un deceniu, întregul bloc ar rămâne fără apă, adâncind și mai mult conflictul existent.

Facturi record în București pentru luna februarie 2024

În paralel, bucureștenii se confruntă cu facturi record pentru încălzire în luna februarie 2024. Suma uriașă de 17.784 de lei pentru întreținere șochează locatarii, care se declară incapabili să facă față acestor cheltuieli neașteptat de mari. Numeroase persoane susțin că nu au sursele necesare pentru a achita sume precum cele de 20.000 de lei pentru facturi de utilități.

Voci din rândul locatarilor aruncă întrebări retorice referitoare la justificarea acestor sume exorbitante, exprimându-și nemulțumirea față de politica de facturare. Situația devine critică, având în vedere că multe familii se confruntă cu lipsa căldurii și a apei calde, în ciuda plății facturilor la zi. Recalcularea facturilor devine o necesitate crucială pentru a evita situații financiare extreme pentru locatarii bugetari.

TAGS: Iași, București, facturi de apă, încălzire
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments