Friday, May 24, 2024
HomeActualitateScandalul din AUR: Elena Năstăsoiu se retrage din cursa electorală pentru Primăria...

Scandalul din AUR: Elena Năstăsoiu se retrage din cursa electorală pentru Primăria Buzău

Scandalul din AUR: Elena Năstăsoiu se retrage din cursa electorală pentru Primăria Buzău

Decizia neașteptată a candidatei AUR, Elena Năstăsoiu, de a se retrage din cursa electorală pentru Primăria Buzău a creat un val de controverse în cadrul partidului. Anunțul a fost făcut cu doar zece minute înainte de expirarea termenului de depunere a candidaturilor, iar motivele invocate au fost legate de presupusele “fapte reprobabile” petrecute în cadrul organizației locale AUR Buzău. Mai multe detalii pe ezs.ro.

Pe lângă Elena Năstăsoiu, și alți 18 candidați ai AUR pentru Consiliul Local Buzău au anunțat retragerea lor din competiție. Motivația principală a fost reprezentată de acuzațiile de imixtiuni ale conducerii partidului în organizația AUR Buzău și în stabilirea listelor de candidați.

Explicând decizia sa radicală, Elena Năstăsoiu a subliniat discrepanțele dintre anunțurile făcute de AUR cu privire la criteriile de selecție a candidaților și modul efectiv în care s-au desfășurat lucrurile. Aceasta a evidențiat lipsa meritocrației, transparenței și devotamentului la nivelul alegerilor locale, subliniind că anumiți candidați au fost impuși pe liste fără a fi activi în acțiunile echipei. Vezi informații complete pe ezs.ro.

Într-o declarație ulterioară, Elena Năstăsoiu a făcut referire la modul în care conducerea partidului AUR a gestionat selecția candidaților, afirmând că actuala structură a formațiunii reprezintă o “otravă” pentru electoratul românesc, fabricând minciuni și speranțe iluzorii. Fosta candidată a subliniat că oamenii dedicați au fost marginalizați în favoarea unor elemente “la comanda” din spectrul financiar și politic. Detalii pe ezs.ro.

Reacția AUR

Intrând rapid în defensivă, AUR Buzău a emis un comunicat ferm, sugerând că presiunile externe din partea unor structuri politice au condus la retragerea unor candidați AUR de la alegerile locale. Se pare că există informații despre presiuni intense pentru a descuraja implicarea AUR în această competiție electorală crucială pentru viitorul municipalității.

De asemenea, reprezentanții AUR Buzău au vorbit despre lupta susținută împotriva unor presupuși “iepurași” inserați în partid de către PSD și PNL, cei care, potrivit lor, au ales să se retragă pe neașteptate pentru a denigra AUR. Această dezvăluire aruncă o umbră de suspiciune asupra campaniei electorale și a practicilor politice din Buzău. Mai multe detalii pe ezs.ro.

Între timp, tensiunile rămân la cote înalte în cadrul AUR Buzău, iar taberele par a fi împărțite între cei care susțin vizibilele probleme de integritate și transparență reclamate de Elena Năstăsoiu și cei care consideră aceste acuzații drept o manevră de denigrare a partidului.

În lipsa unor clarificări suplimentare din partea ambelor părți implicate în această dispută, opinia publică rămâne în expectativă cu privire la evoluția situației din cadrul AUR Buzău și la impactul acesteia asupra alegerilor locale iminente.

TAGS: scandal AUR, Elena Năstăsoiu, candidatura AUR, replica AUR

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments