Saturday, May 18, 2024
HomeActualitateScandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Raportul Comisiei de Disciplină Finalizat

Scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Raportul Comisiei de Disciplină Finalizat

Scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Raportul Comisiei de Disciplină Finalizat

Scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Raportul Comisiei de Disciplină Finalizat

În urma investigațiilor efectuate, Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB) a finalizat raportul legat de situația delicată ce implică Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Pantelimon” București. Reuniunea s-a desfășurat marți seară, iar concluziile vor fi prezentate în cursul zilei de miercuri.

Conferința de presă programată pentru ora 11.00, la care urmează să participe mai mulți reprezentanți ai instituției, va aduce în prim-plan detaliile esențiale menite să clarifice situația tensionată din cadrul spitalului.

Mai multe investigații au fost demarate, inclusiv una de natură penală, în urma acuzațiilor legate de decesul unui număr semnificativ de pacienți într-un interval scurt de timp în Secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență ”Sf. Pantelimon” București, presupus a fi rezultatul administrării necorespunzătoare a unui medicament.

Corpul de Control al ministrului Sănătății a emis concluzii preliminare, subliniind că inspecțiile s-au axat exclusiv pe aspectele administrative ale unității medicale.

Procurorii au extins cadrul anchetei, formulând acuzația de omor în cazul deceselor survenite la Spitalul Pantelimon. Trei martori au fost convocați pentru audieri și vor fi esențiali în investigarea faptelor.

Ministerul Sănătății a precizat că ”Sesizările pornesc de la o comunicare defectuoasă”, subliniind importanța unei evaluări corecte și transparente a evenimentelor care au avut loc.

Procurorii de pe lângă Tribunalul București au declanșat procedura de urmărire penală în legătură cu infracțiunea de omor, în urma căreia 17 pacienți internați în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului au decedat într-un interval de doar patru zile, semnificativ ridicând nivelul critic al situației.

Alexandru Rafila, un renumit medic din România, a făcut declarații ferme referitor la scandalul de la Pantelimon. Acesta a subliniat că este inacceptabil ca pacienții să fie expuși riscurilor majore din cauza neglijenței și a priorităților greșite în sistemul medical.

Investigațiile au avansat, iar trei angajați ai spitalului au fost audiați în detaliu. Efectuarea cercetării la fața locului și ridicarea documentelor relevante au reprezentat doar primele măsuri dintr-un amplu proces de verificare a tuturor aspectelor legate de tragediile recente înregistrate.

Taguri:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments