Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeSportScandalul de la Arcul de Triumf ajunge în Guvernul României

Scandalul de la Arcul de Triumf ajunge în Guvernul României

Scandalul de la Arcul de Triumf ajunge în Guvernul României

Managerul Radu Popa a solicitat o chirie mai mare Federației Române de Rugby pentru utilizarea stadionului Arcul de Triumf. Alin Petrache își cere ajutorul lui Marcel Ciolacu pentru rezolvarea acestei situații. Astfel, scandalul de la Arcul de Triumf urmează să fie adus în atenția Guvernului României.

Situația financiară dificilă a Complexului Arcul de Triumf

Conform informațiilor obținute de la sursa FANATIK, complexul se confruntă cu probleme financiare semnificative după ce bugetul a fost redus cu 80%. În acest context, Radu Popa a solicitat Federației Române de Rugby suma de 25.000 de euro pentru organizarea unui meci al echipei naționale de rugby. În prezent, președintele FRR, Alin Petrache, se adresează lui Marcel Ciolacu în căutarea de sprijin și soluții pentru acest caz.

Scandalul care a pornit de la Complexul Național Sportiv Arcul de Triumf pare să nu se oprească aici, ci să ajungă și în Guvernul României. Alin Petrache și-a exprimat dorința de a se întâlni cu Marcel Ciolacu pentru a remedia situația, având în vedere că FRR nu are resurse financiare pentru a susține o creștere a chiriei cu 425%.

Președintele Federației Române de Rugby a afirmat că este extrem de dificil să găsească soluții pentru cele 13 meciuri deja rezervate ale echipei naționale, având în vedere că adversarii au făcut deja rezervări la hoteluri din zonă și au achiziționat biletele de avion.

Apele disperate ale lui Alin Petrache către Marcel Ciolacu

Într-o declarație, Alin Petrache a subliniat aspectele neacceptabile ale situației actuale: “Mai nou, pentru a juca pe Stadionul Arcul de Triumf, ni s-a cerut o chirie de 25.000 de euro. Federația Română de Rugby are programate anul acesta 13 meciuri internaționale pe acest stadion. Nu ne permitem să alocăm aproape jumătate din bugetul primit de la ANS pentru plata chiriei. Organizarea unui meci implică și alte cheltuieli, precum firma de pază, ambulanțe și altele. În total, costurile se ridică la 35.000 de euro. Această sumă multiplicată cu cele 13 meciuri ar reprezenta jumătate din bugetul total al Federației. Este o situație inacceptabilă. De asemenea, este important de menționat că miniștrii ne-au asigurat că rugby-ul va beneficia de folosirea gratuită a acestui stadion ori de câte ori va fi nevoie, deoarece acesta este un stadion dedicat rugby-ului.”

Alin Petrache a adăugat că a discutat și cu Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport, și face un apel către premierul Marcel Ciolacu pentru a clarifica și reglementa situația. El a subliniat și faptul că situația actuală derivează din faptul că managerul Radu Popa este într-un proces judiciar cu Agenția Națională pentru Sport și a făcut apel la responsabilitatea premierului de a nu permite ca un bun public să fie însușit abuziv de către cineva. Alin Petrache a afirmat: “Nu știm cine îl protejează pe acest individ. Vrem să știm dacă este protejat și de către cine, pentru că suntem obligați să avem persoane competente și responsabile în fruntea complexurilor sportive naționale, care sunt instituții publice. Am solicitat o audiență la premierul Marcel Ciolacu și sper că în săptămânile următoare vom avea o întrevedere în acest sens, împreună cu președinta ANS, Elisabeta Lipă” (conform surselor AGERPRES).

“Chiria a crescut cu 425%”

Alin Petrache a descris creșterea nejustificată a chiriei drept inacceptabilă și a evidențiat faptul că acest stadion este un bun al României și nu aparț

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments