Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateScandalul de Corupție care a Cutremurat România: Afacerile Îndoielnice ale Fostului Colonel...

Scandalul de Corupție care a Cutremurat România: Afacerile Îndoielnice ale Fostului Colonel Dragomir

Scandalul de Corupție care a Cutremurat România: Afacerile Îndoielnice ale Fostului Colonel Dragomir

În ciuda faptului că are doar un singur angajat și nu a înregistrat venituri din 2021, firma condusă de fostul colonel Dragomir pare să aibă capitaluri considerabile. Potrivit informațiilor obținute de presă, acest lucru a devenit posibil în urma unei majorări substanțiale a capitalului societății, survenită în 2016, an în care soția sa, o fostă cadru SRI, a investit peste 77 de milioane de lei, proveniți din contravaloarea a 17 cupoane emise în urmă cu mai bine de opt decenii de Casa Autonomă a Regatului României.

Scandalul legat de implicarea fostului colonel Dragomir a ieșit la iveală în acest an odată cu declanșarea unor anchete penale care i-au vizat pe generalii Coldea și Dumbravă. Presa a relatat că în urma acestor investigații, fiul vitreg al lui Daniel Dragomir, Ivan Mihai-Marius, și-a retras din funcția de administrator al companiei, fiind numit în locul său un om de afaceri a cărui reputație este umbrită de unul dintre cele mai ample dosare de evaziune fiscală gestionate de DNA, cu un prejudiciu estimat la peste 127 de milioane de euro.

Schimbarea de conducere a companiei a adus în prim-plan numele lui George Ivănescu, un fost acționar al cramelor Murfatlar. Potrivit procurorilor, implicarea lui Ivănescu în diverse activități ilegale, inclusiv operațiuni fictive și evaziune fiscală, a condus la deschiderea unui dosar penal, însă acesta a fost trimis în judecată abia după un timp îndelungat, cu doar 6 dintre cei 41 de suspecți rămași de la început.

Daniel Dragomir a fost condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 10 luni pentru trafic de influență, spălare de bani și fals în înscrisuri. Fostul colonel a fost acuzat că ar fi extorcat și primit o sumă semnificativă de bani de la un om de afaceri în schimbul protejării intereselor acestuia. În aceeași cauză a fost condamnată și soția sa la o pedeapsă susținută cu suspendare. Dragomir a evitat inițial executarea pedepsei, refugiindu-se în străinătate, fiind capturat în cele din urmă în Italia, însă solicitarea de extrădare a fost respinsă de instanța din Bari.

corupție, dosar penal, evaziune fiscală, Daniel Dragomir, afaceri dubioase

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General