Sunday, June 23, 2024
HomeSportScandalul care l-a determinat pe Mircea Sandu să demisioneze din funcția de...

Scandalul care l-a determinat pe Mircea Sandu să demisioneze din funcția de președinte al FRF

Scandalul care l-a determinat pe Mircea Sandu să demisioneze din funcția de președinte al FRF

Mircea Sandu, cunoscut drept fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), și-a dezvăluit adevăratul motiv pentru care a renunțat la poziția de conducere. După 24 de ani în fruntea FRF, Sandu a hotărât să se retragă în anul 2014, iar acum a oferit explicații inedite.

Într-un interviu acordat în cadrul emisiunii “Poveștirile Sportului”, Sandu a dezvăluit că a simțit o presiune imensă venind dinspre cel mai înalt nivel al politicii românești și că se temea de o posibilă condamnare cu executare. Fostul șef al FRF susține că a avut un sentiment de a fi pândit și că nu mai simțea nicio motivație pentru a continua activitatea în fotbal.

Totodată, acesta a amintit că semnalul că ceva nu este în regulă cu activitatea sa a venit în momentul scandalului legat de Craiova, când a fost criticat și înjurat de foarte mulți oameni publici, printre care Ionițoaia, Adrian Păunescu și Nistorescu. Mircea Sandu a subliniat că niciunul dintre aceștia nu a vorbit în favoarea sa după ce a fost achitat în instanță.

După ce a plecat de la FRF, Sandu a continuat să se judece în diferite procese, exprimându-și speranța că instanța va judeca corect. Aceasta a reprezentat o provocare suplimentară pentru el, având în vedere munca imensă depusă în fotbalul românesc. Totuși, fostul președinte al FRF s-a arătat hotărât să nu se lase distrus de nimeni și să continue să lupte pentru drepturile sale și pentru integritatea fotbalului.

“Nu m-a împins nimeni să plec de la FRF. Nicio persoană nu mi-a spus: ‘Retrage-te’. Am simțit eu ce se întâmplă”, a declarat Mircea Sandu.

Detalii despre alegerile din 2014 și victoria lui Răzvan Burleanu

Mircea Sandu a dezvăluit și câteva informații despre alegerile FRF din anul 2014, în urma cărora Răzvan Burleanu a devenit noul președinte al federației. Sandu a susținut că a citit un articol scris de Dan Andronic, în care acesta menționa că era prezent în biroul lui George Maior împreună cu Coldea, și că s-a discutat despre cine urma să fie ales președinte al FRF.

Fostul președinte susține că Coldea a făcut o predicție greșită, indicând că va câștiga Chivorchian, însă Maior l-a corectat și a afirmat că va fi Burleanu cel care va câștiga alegerile. Mircea Sandu a subliniat că în toată această discuție nu s-a făcut nicio mențiune despre Gică Popescu, deși era cunoscut că acesta va candida.

În final, Sandu a afirmat că a preferat să se retragă deoarece a considerat că este mai important să stea alături de familie și să se bucure de viață, în loc să rămână în funcție și să fie afectat de problemele și presiunile legate de fotbal. Acesta a menționat și faptul că a trecut prin momente dificile în acel moment, având în vedere problemele de sănătate pe care le-a avut, cum ar fi o operație grea și tratamente de chimioterapie și radioterapie.

În concluzie, Mircea Sandu a dezvăluit motivele care l-au condus la decizia de a demisiona din funcția de președinte al FRF. Presiunile din partea celor mai înalte cercuri ale politicii, scandalurile publice și problemele personale au dus la această hotărâre. Fostul președinte a subliniat că nimeni nu l-a împins să plece, ci a simțit singur că trebuie să o facă.

Și cu toate că a avut parte de momente dificile, Mircea Sandu nu a uitat de implicarea sa în fotbalul românesc și de munca sa depusă în această industrie. Acesta speră că instanța va judeca corect în cazurile care îl vizează și că va putea continua să lupte pentru drepturile sale și pentru integritatea fotbalului românesc.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General