Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateScandalul Banilor din Campania lui Nicușor Dan: Semne de Întrebare și Suspiciuni...

Scandalul Banilor din Campania lui Nicușor Dan: Semne de Întrebare și Suspiciuni Ridicate

Scandalul Banilor din Campania lui Nicușor Dan: Semne de Întrebare și Suspiciuni Ridicate

În urma unei investigații jurnalistice amănunțite, banii cheltuiți de primarul Capitalei, Nicușor Dan, în timpul campaniei electorale, au ridicat semne de întrebare semnificative. Aparent, sumele declarate oficial la Autoritatea Electorală Permanentă diferă considerabil față de cele efectiv cheltuite de către edil.

Potrivit informațiilor prezentate pe site-ul de campanie al lui Nicușor Dan, la debutul lunii iunie din acest an, acesta a reușit să strângă pentru alegerile locale suma de 860.275 lei de la nu mai puțin de 3.458 de donatori. În contrast, documentele oficiale indică faptul că primarul a declarat cheltuieli totale de aproape 660.000 lei, conform presei.

Încă din perioada campaniei electorale, au apărut detalii controversate legate de presupusa relație dintre Nicușor Dan și afaceristul Matei Păun. Deși au circulat zvonuri conform cărora Păun ar fi donat bani pentru afișele electorale ale lui Nicușor Dan, acesta din urmă a negat vehement aceste insinuări.

Conform investigațiilor realizate de jurnaliștii de la MediaFlux, sursele oficiale indică faptul că primul individ care ar fi exercitat o influență semnificativă în campania electorală a lui Nicușor Dan ar fi fost, în continuare, afaceristul Matei Păun. Acesta este cunoscut pentru experiența sa în domeniul piețelor financiare, inclusiv cele din Rusia. Cu un portofoliu financiar impresionant ce depășește 40 de milioane de euro, Păun a investit masiv într-un fond de investiții și în numeroase companii locale. Mai mult, activitatea sa în sectorul bancar a inclus tranzacții semnificative cu Rusia, iar în trecut, acesta ar fi emis și mesaje favorabile Rusiei. Numele său a fost menționat și în cadrul anchetei desfășurate de către Rise Project referitoare la o societate offshore în Insulele Seychelles.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General