Sunday, April 21, 2024
HomeJustitieScandal la Tohani: Cornel Dinicu contestă decizia de prelungire a arestului la...

Scandal la Tohani: Cornel Dinicu contestă decizia de prelungire a arestului la domiciliu

Scandal la Tohani: Cornel Dinicu contestă decizia de prelungire a arestului la domiciliu

Imediat după momentele cruciale de la Tohani, unde controversatul om de afaceri Cornel Dinicu a fost scos din arest și adus la locul tragediei pentru reconstituire, acesta, împreună cu ceilalți doi administratori au contestat decizia procurorilor de prelungire a arestului la domiciliu.

Cornel Dinicu, împreună cu ceilalți doi administratori, au depus contestații la tribunalul Prahova împotriva deciziei de prelungire a arestului la domiciliu. Instanța nu a stabilit încă un termen pentru judecarea contestațiilor.

La reconstituirea momentelor tragice de la complexul turistic din Tohani, Cornel Dinicu a fost surprins cu lacrimi în ochi și cu patina fiului său decedat în mână, rămasă printre ruinele unității pe care o conducea. Patronul a relatat anchetatorilor cum a încercat, disperat, să salveze oamenii din interiorul pensiunii cuprinsă de flăcări și să stingă focul care mistuia totul în jur. Experții angajați de către Cornel Dinicu au participat și ei la reconstituirea evenimentelor.

Omul de afaceri susține că incendiul care a distrus principala clădire a complexului turistic a fost provocat intenționat de o mână criminală. Cu toate acestea, anchetatorii au stabilit că focul a pornit de la un televizor instalat la mansardă, pe care copiii îl folosiseră până spre dimineață pentru jocuri video.

Investigația a scos la iveală faptul că patronul ar fi montat de șapte ori mai multe panouri fotovoltaice decât figura în acte și s-ar fi acoperit cu documente false. Aceste constatări pun sub semnul întrebării legalitatea construcției și funcționării complexului turistic. Autoritățile vor intensifica verificările și vor lua măsuri legale în consecință.

  • Cornel Dinicu și ceilalți doi administratori contestă decizia procurorilor de prelungire a arestului la domiciliu
  • Tribunalul Prahova urmează să judece contestațiile depuse de cei trei
  • La reconstituirea momentelor tragice, Cornel Dinicu a fost emoționat și a relatat cum a încercat să salveze oamenii
  • Omul de afaceri susține că incendiul a fost pus intenționat de o mână criminală, dar anchetatorii au constatat că a fost provocat de un televizor
  • Anchetă amplă în privința documentelor false și a construcției ilegale a complexului turistic

TAGS: Tohani, Cornel Dinicu, arest la domiciliu, reconstituire, incendiu, complex turistic, ancheta

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments